Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 2 hónapom van hogy meg tanulja...

2 hónapom van hogy meg tanuljak egy idegen nyelvet, szerintetek lehetséges ha már tudom az alapokat?

Figyelt kérdés
2 hónapom van hogy meg tanuljak németül.Az alapokat tudom.Szerintetek fog sikerülni?Tudnátok ajánlani valami jo modszereket nyelv tanuláshoz? Elöre is köszönöm :)
2014. jún. 27. 12:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Két hónap alatt kizárt, hogy meg tudd tanulni!!!!!
2014. jún. 27. 12:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy profin meg lehet tanulni, de kezd el és ha nem végzel nyáron, akkor csak folytatnod kell év közben. Nem veszítesz semmit vele, ha már most elkezded.
2014. jún. 27. 12:59
 3/8 A kérdező kommentje:
én a1 szintü németet beszélek.Nagyon sokat értek,de annyira nem tudom kifejezni magam.És szerintetek napi 4-5 orai német tanulással mennyit fogok haladni?
2014. jún. 27. 13:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit jelent számodra a nyelvtudás. Újságba nem fogsz publikálni németül két hónap tanulás után, és Thomas Mannt sem fogsz eredetiben olvasni, az tuti, de annyit meg lehet tanulni, hogy hétköznapi helyzetekben a beszélgetőtársad kellő türelmével megértesd magad. Ajánlom a Colloquial German vagy a Teach Yourself Complete German kiadásokat, ezt a sorozatot (rengeteg nyelven lehet kapni) pont az ilyen rövidtávú nyelvtanuláshoz találták ki. Én alig egy hónapja tanultam franciául, és a svájci családdal, akiknél egy hetet vendégségben voltam, mindent el tudtam mondani, amit akartam, és őket is megértettem.
2014. jún. 27. 13:06
 5/8 anonim válasza:
Ha az alapok megvannak két hónap alatt egy közép szint alja megvan simán, persze ha minden nap rászánsz legalább 2órát, először a nyelvtant tedd rendbe, aztán már csak a szavakat kell megtanulni és betenni a mondatba, én így tanultam meg angolul kb 3 hónap alatt.
2014. jún. 27. 13:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nagy segitség volt :)
2014. jún. 27. 13:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Német tagozatra járok, most voltam 9. osztályos. A mi osztályunkat 2 csoportból rakták össze: akik 6-8 vagy több éve tanulnak németet és akik ebben a suliban voltak 0.-osok, így 1 éve tanulnak németet. Mi a 10 hónap suli alatt (heti 27 németórával) a nulláról a B2 középfokú nyelvvizsgáig jutottunk. Sokan le is tették, sokan várnak a C2-re. 2 hónap alatt rengeteget tanultunk, szóval szerintem lehetséges, de sok kitartás és szorgalom kell hozzá. Persze nem azt mondom, hogy perfekt leszel 2 hónap alatt, de igen jól meg lehet tanulni. Keress németkönyveket, ha akarod segítek, tudok mondani pár tankönyvet, ha megmondod pontosan hol is tartasz, mit kéne jobban gyakorolnod. Vagy 7-8 fajta németkönyvem volt már, tudom melyik milyen. Keress hanganyagokat, hallás utáni szövegértéseket, biztos van a neten sok feladat is emg online tanulási lehetőség. Kereshetsz levelezőpartnereket, beszélgetőtársakat, aki jól tud németül, segít tanulni vagy akár egy németet is. Én is szívesen beszélek veled. kikapcsolódásként nézz német filmet (német vagy magyar felirattal) hallgass német zenéket (rengeteget tudok, ha érdekel..:D). Én a zenékből nagyon sokat tanultam, ha nem értettem, megnéztem a szövegüket és csak hallgattam, relaxáltam, mégis tanultam. Esetleg olvass német könyvet ha szeretsz olvasni. stb.
2014. jún. 27. 21:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Nekem a legnagyobb problémám a nyelvtannal van tehát bö a szokincsem de viszont ha oda kerülök hogy össze rakjak egy ép mondatot akkor ott elakadok...akartam kurzusra járni de az én korosztályomnak sajnos nincs...és most nem tudom hol kezdjem el..de mindenképp ki fogom probálni amiket ajánlottál :)
2014. júl. 15. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!