Melyik könyvből készültetek az Euroexam nyelvvizsgára?
Eurocity. Van régi és új kiadás is.
A.
Én a Traveller B2-es könyvét ajánlanám. Nagyon jó a szókincse és az olvasmányai érdekesek. Azt szerettem ebben a könyvben, hogy világos a szerkezete és az íráskészséget nagyon jól fejleszti. Rengeteg gyakorlás van benne és lépésről lépésekre veszi a writing-ot, ráadásul hasznos kifejezéseket is tartalmaz, amit ki is tudsz próbálni.
Az EuroExam kiadványai közül a Practice Test Book B2-t érdemes megvenni, ha egyedül készülsz, ebben van 3 teljes feladatsor: [link]
A másik könyvet leginkább csoportos feldolgozásra javasolt, nagyon sok párosával végezendő feladat van benne, így egyedül nem olyan hatékony.
Van online tanfolyamuk is, ami ingyenes, viszont megtévesztő, mert a vizsgánál könyebb feladatok vannak benne, erre érdemes odafigyelni. Ezek többnyire motiváló hatásúak a vizsga előtt, leginkább levezetésnek jó.
Még egy apró megjegyzés az EuroExam nyelvvizsgáról. Nagyon sokan könnyűnek tartják, viszont azt is érdemes tudni róla, hogy a pontozása elég megbízhatatlan. A válaszok nem 1/vagy egy meghatározott pontot érnek, hanem ahhoz viszonyítják, hogy hányan találták el. Tehát ha az Reading 1 feladatában az első válaszod helyes, akkor az, hogy mennyi pontot kapsz rá, az attól füg, hogy hányan adták meg helyesen azt a választ. Így egy feladaton belül egy-egy válasz különböző pontot ér. Nekem ez egy kicsit viszonyítottnak tűnik, ezért is nem ezt a fajta nyelvvizsgát választanám. De ez a saját véleményem persze, te döntöd el, melyik a neked megfelelő.
Ha a levélírást szeretnéd erősíteni, akkor nézd meg a honlapjukat. Leírják, hogy melyik levél vagy esszétípushoz mit várnak el. Az archívumukban pedig találsz kidolgozott esszéket, leveleket.
A.
az csak ősszel lesz :(
nyáron akartam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!