Hogyan készülsz a nyevvizsgára? Mwnnyi ideig? Milyen nyevvizsgát teszel (szint és fajta)?

emelt erettsegi, ami ugye ad egy kozepfoku nyelvvizsgat.napi egy ora, de ehhez hozzatartozik, hogy mar 12 eve tanulom, tehat azert van egy alap, amit csak fejleszteni kell.Olvasok, nyelvtan konyvtol kezdve a fanfictionokon keresztul, regenyekig mindent, meg persze lazitaskent idegen nyelvu tv-adok, esetleg radiok( a neten nagyon sok van).
Gondolom te is hasonlo cipoben jarsz, tehat sok sikert!(:
1 hétig ismerkedem a tanulni kívánt nyelvvel- ha továbbra is érdekel, elkezdem, ha nem, váltok. Ezek után 2-3 hétig kétnyelvű (legtöbbször célynelv+ angol) gyermekkönyveket olvasok. Utána 3-4 hónapig kétnyelvű híradókat nézek, fordítok, felirattal, felirat nélkül, stb. Utána 1 hónapig intenzíven olvasok szépirodalmat, előbb kétnyelvű változatban, majd csak a célnyelven. Végüli jöhet 1-1,5 hónapig a szleng, sorozatok megtekintése majd fordítása- midneközben pl. ANKI-val az engem érdeklő tudományterületek szókincsének tanulása.
Lerakok egy tetszőleges felsőfokút és megyek a következő nyelvre, ügyelvén arra, hogy szinten tartsam valamelyest az előzőeket.

Én németből, rengeteget használom, tv, rádió, tanórák, így középfokút szeretném letenni.
Számomra -mivel már elsőtől ezt tanultam- nem lesz nagy kunszt.
Mellette latint (emeltet mert a középfokú horribilis:(), de az sokkal összetettebb ott nem csak a nyelvtudás, hanem az ókori privátélet, verstan, mvek, stilisztika, nyelvtan, történelmi lexica...
A szóbelin csak olvasni kell, élőbeszéd holt nyelv lévén nincs, így azt úgy pótolják, hogy egy képet vmiről, vmilyen korról, és beszélned kell magyarul 5 percen keresztül.
Itt a precetoromra (tanáromra) vagyok hivatkozva, ez az egyetlen nyelv, amelyet min. 4 évig kell tanulni, hogy egyáltalán középszintet elérd. Hát, nyugdílyas koromban mosolyogva (ha el nem felejtem az egész nyelvtant :D) fogom forgatni az latin auktorok műveit.
Még az angol hátra van, mert ez a kettő önmagában nem ér sokat, de a favorit nyelveim lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!