Angol vagy Német?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik a nehezebb nyelv? Szeretnék angolul és németül is megtanulni, legalább társalgási szinten. Az angolhoz már van egy elég erős alaptudásom, viszont németül (egy-két szót leszámítva) semmit se tudok. Melyikkel érdemesebb kezdeni? Van értelme a kettőt egyszerre tanulni, vagy csak belezavarodnék?

2014. jún. 23. 13:52
 1/5 anonim válasza:
Dehogy zavarodsz bele! Ha mindkettőre szánsz elég időt és energiát (és ha nem iskolában tanulod már, pénzt is), akkor menni fog. Az angol önmagában is hasznos, a németről nem is beszélve, szerintem bármelyiket választod, akár mindkettőt, jól jársz vele. Ha az egyiket tudod, a másikat is könnyen tanulod. Én mind a két nyelvet nagyon szeretem tanulni :)
2014. jún. 23. 14:13
 2/5 anonim válasza:

Én is a kettőt egyszerre tanulom. Nálam pont fordítva van, mint nálad, én németből többet tudok.

Az mondják, hogy az angol könnyebb...

Van értelme, mert több lábon állsz. :)

Németben van ragozás, úgy tudom az angolban nincs.

Az angolban több az igeidő, a németben kevesebb.

2014. jún. 23. 14:31
 3/5 anonim ***** válasza:

A németről azt mondják milyen logikus, pedig csak a saját értelmetlen és felesleges, idióta szabályait tartja be. Ja, kivétel akkor mikor több a kivétel egy szabály alól, mint amikre a szabály vonatkozik...

A németet semmiképp nem ajánlanám soha senkinek semmikor. Sehol. Szerintem kisebb csoda, hogy maguk a németek képesek még ezt a rakás szerencsétlenséget használni egy ennyire felgyorsult világban. A hangzása és bizonyos szavai, ráadásul a némettanárok hatalmas többségének hozzáállása és tanítási stílusa csak hab a tortán.

Az angolt könnyű megtanulni, nehézséget csak az igeidők okozhatnak. Ellenben "jól" megtanulni angolul szerintem nehezebb, mint németül (bármennyire).

2014. jún. 23. 14:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Középfokúig az angol könnyebb, felsőfokú környékén már az angol.
2014. jún. 23. 14:44
 5/5 Singham ***** válasza:
Angol sokkal könnyebb. Tapasztalatból mondom. Meg azt is, hogy az elején egy ideig keverni fogod a két nyelvet, míg meg nem szokod, ugyanis vannak olyan szavak, kifejezések, amik hasonlítanak.
2014. jún. 25. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!