Angol vagy Német?
Én is a kettőt egyszerre tanulom. Nálam pont fordítva van, mint nálad, én németből többet tudok.
Az mondják, hogy az angol könnyebb...
Van értelme, mert több lábon állsz. :)
Németben van ragozás, úgy tudom az angolban nincs.
Az angolban több az igeidő, a németben kevesebb.
A németről azt mondják milyen logikus, pedig csak a saját értelmetlen és felesleges, idióta szabályait tartja be. Ja, kivétel akkor mikor több a kivétel egy szabály alól, mint amikre a szabály vonatkozik...
A németet semmiképp nem ajánlanám soha senkinek semmikor. Sehol. Szerintem kisebb csoda, hogy maguk a németek képesek még ezt a rakás szerencsétlenséget használni egy ennyire felgyorsult világban. A hangzása és bizonyos szavai, ráadásul a némettanárok hatalmas többségének hozzáállása és tanítási stílusa csak hab a tortán.
Az angolt könnyű megtanulni, nehézséget csak az igeidők okozhatnak. Ellenben "jól" megtanulni angolul szerintem nehezebb, mint németül (bármennyire).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!