Mik a tapasztalatok az Euro-nyelviskoláról? Jól tanítanak, barátságos?
www.euro-nyelviskola.hu
Személyes tapasztalatok érdekelnének!
A magántanár sokkal drágább, és az ember sokkal hamarabb lefárad, mivel egy emberre hárul a terhelés. Csoportos tanfolyamon belül sokkal több hiba, probléma is előkerül, ezért én a nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamban hiszek egyedül. Célzott, vizsga-centrikus tanfolyam, kis létszámban. A többi tanfolyam szinte sajnos csak lötyögés, azt otthon is tudja az ember csinálni, ha megvannak az alapok.
Az Euro-nyelviskolával én is sokat kokettáltam, hogy beiratkozzak hozzájuk, mert nagyon olcsó tanfolyamokat kínáltak, de nekem az időbeosztás sajnos nem volt jó.
<< A magántanár sokkal drágább, és az ember sokkal hamarabb lefárad, mivel egy emberre hárul a terhelés. >>
A 2-3-szor több pénzért 6-8-szor több, csakis rád eső, a te igényeidhez személyesen igazodó tanulóidőt kapsz. Így már érzed az ellentmondást abban, amit te írtál?
"Rád hárul a terhelés" -- de az ég szerelmére, hát erről szól a nyelvtanulás. :D
<< én a nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamban hiszek egyedül. Célzott, vizsga-centrikus tanfolyam, kis létszámban. >>
Ez konkrét vizsgára készülés idején lehet előnyos is, de tisztességes nyelvtanulónak a vizsgára készülés 3-4 hónapja teszi ki az egyébként nyelvtanulással töltött idő minimális részét. A nyelvtanulás az alapvetően nem "vizsgára készülés".
<< A többi tanfolyam szinte sajnos csak lötyögés, azt otthon is tudja az ember csinálni, ha megvannak az alapok. >>
Most az akkor baj, ha "terhelnek", vagy az a baj, ha nem? Újabb érthetetlen ellentmondás... :D
Egyébként az, hogy egy tanfolyam milyen, a nyelviskolánál is inkább tanárfüggő. A nyelviskolák felvesznek egy tanárt, aki máskor magántanárként is dolgozik, itt alkalmi szerződéssel. Vagyis uyanazokat a tanárt fogod ki a nyelviskolában is. A nyelviskola a szervezést meg a termet adja, de a pénzügyekben csak egy felesleges plusz rizikófaktor.
<< Az Euro-nyelviskolával én is sokat kokettáltam, hogy beiratkozzak hozzájuk, mert nagyon olcsó tanfolyamokat kínáltak, >>
Kár hogy nem próbáltad ki, lehet hogy saját tapasztalatból már meg tudnád őket védeni ezt a konkrét nyelviskolát, és akkor még én kérnék bocsánatot.
<< de nekem az időbeosztás sajnos nem volt jó. >>
Tudod mi a legjobb a magántanárban? Hogy az időbeosztást te határozod meg. Magántanárt még akkor is találsz, ha hajnali 3-kor akarsz tanulni a csillagos ég alatt!
<< Folytatva, és a magántanár vigyázott volna a 2 éves gyerekemre is, miközben a férjem dolgozik, vagy hogy? >>
Miért? A nyelviskola vigyáz a 2 éves gyerekedre?
<< Azért mert magántanárhoz jár valaki, még nem elég negyedannyi órában tanulni a nyelvet, >>
Pedig de. Egész egyszerűen azért, mert azt a negyedannyi időt valóban TE kapod, és nem csak hallgathatod a többi 7-8 csoporttag nyökögését. És azt a szintet, meg pontosan azokat a készségeket célozza meg, ami NEKED kell. Nem az idő egyik felét végigunatkozod, mert az éppen tanultakat már tudod, a másik felében meg zavartan pislogva kapkodod a fejedet, mert azt se tudod, miről van szó, ugyanis azt meg még nem tanultad.
mert mondjuk annyit tud egy magántanárra fizetni. Itt 25 eurót kérnek egy 45 perces óraért, a tanfolyam 8 fős létszámmal meg 3,4 Euró/45 perc volt (ugyanarról a tanárról van szó). Ha valaki olyan penge, hogy csak egy kis vizsgatréningre van szüksége, egy kis rendszerezésre, és nem sajnálja rá a pénzt, akkor persze hajrá.
<< Ha valaki olyan penge, hogy csak egy kis vizsgatréningre van szüksége, egy kis rendszerezésre, és nem sajnálja rá a pénzt, akkor persze hajrá. >>
Ezt meg pont én mondhatnám a nyelviskolára :D
Nekem elég rossz tapasztalatom van!!! Nem olyan csoportba raknak amilyen szintű tesztet írsz. A pénz miatt összevonják a csoportokat és nem azt tanulod, ami a te szintednek megfelelő lenne. (GYŐR-NÉMET)
Ráadásul a tanár sem volt elég felkészült. A könyvből másolta a táblára a nyelvtant.
Kérdem én, valaki foglalkozik is azzal, hogy az én szerződésemben mi áll??????!!!!
Hadd mondjak egy pozitív példát is:
Duna nyelviskola a kék metró Újpest-Központ végállomásától kb 3 percre gyalog.
Azzal kezdik, hogy beültetnek az éppen aktuális, szintednek megfelelő órára. Ezután döntsd el, hogy tetszik-e a hely, a tanár, a hangulat... Kínosan ügyelnek arra, hogy teljesítsék is a vállalásaikat, mert tisztában vannak azzal, hogy mekkora a konkurencia. Folyamatosan fejlődnek, már minden hétköznap van angolóra. Az órák nagy része amerikai angolul zajlik, a tanárok csak angolul szólalnak meg, a nyelvtant is inkább konkrét példákkal gyakoroltatják. Ősztől más nyelveket is felvesznek a repertoárba, de az angol tanításuk máris egy sikertörténet.
Sajnos nekem nem valami jó tapasztalatom van. Győrbe jártam németre, beraktak egy vegyes csoportba, ahol nem foglalkoztak azzal, hogy milyen tesztet írtam. Ezt tanulod és kész, aztán sokszor csak lestem. A tanár sem volt jó, nem tudta kezelni a vegyes csoportot, a szavakat sem tudta rendesen, a nyelvtant meg a könyvből írta fel a táblára, magyarázni meg végképp nem tudott. A 100 órában pedig többször beszélgettünk magyarul, mint németül. :(
Amúgy aranyos volt és türelmes, de azzal sajnos sokra nem mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!