ÖSD német B2 középfokú szóbeli?
Pontosan milyen feladatok vannak ÖSD középszintű (B2) nyelvvizsga szóbelin?
Sajnos nagyon izgulok miatta, eléggé "inaktívan" tanultuk a németet a suliban, az írott szöveget meg a hallottat is úgy viszonylag jól megértem, viszont a beszéd elég nehezen megy, nem nagyon gyakoroltunk szóban "rögtönözni" az iskolában. + izgulós vagyok így sokszor buta hibákat teszek, leggyakoribb pl. rossz melléknévragozás (ált. hibás névelőhasználathoz is köthető) vagy rossz vonzatot mondok az igéhez, súlyosabb esetekben meg még a szórend is rossz. :S Valami tanács amivel gyakorolhatnám/javíthatnám a beszédkészségemet?
Most látszik igazán hogy nem mindegy milyen módon tanul az ember, mert hiába értem a németet ha nem tudom szóban korrektül használni.
még egy kérdés: a hallásértés itt is a szóbelihez számít nem? Gondoltam azzal majd felhúzom, de az a feladat amit 1x lehet meghallgatni és adatokat kell kitölteni elég durvának tűnt így első próbálkozásra
bocsi a sok kérdésért csak hát tényleg eléggé félek a nyelvvizsgától :S
köszönöm a választ!
erről a városleírásról hallottam már én is, bár nem igazán értettem. Szóval szállást kell neki ajánlani, meg leírni hogy milyen látnivalók vannak, hol étkezhetnek, stb...?
gondolom nem gáz ha Budapestről írok bár nem ott lakok (ott fogok vizsgázni) mert amugy is jól ismerem a várost, én meg itt Bp mellett egy kis településen lakom ahol nem sok minden van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!