A nyarat arra szeretném felhasználni, hogy felkészüljek angol írásbeli nyelvvizsgára. Hogyan fejlesszem a szókincsemet?
Szerintem a sikeres írásbeli nyelvvizsgához alapvetően 3 dolog kell. (A szorgalom és elhivatás mellett, de az nekem megvan :)
1. Nyelvtan. Ehhez megvettem az English Grammar in Use-t. Meg vannak hozzá egyéb könyveim is.
2. Típusfeladatok. Ehhez főleg megvan a Nagy Origo Nyelvvizsgakönyv. (Egynyelvű Origora megyek.)
3. A szókincset mivel fejlesszem? Vannak ezek az Oxford és Penguin rövidített olvasmányok (1-6 szint). Ezeket olvasgassam? A 3-as szint az még megy, a 4-est próbáltam, de az már kevésbé :S Cikkeket és régi tankönyveket is szeretnék olvasni. De az a bajom, hogy hiába találkozok egy új kifejezéssel, megnézem a szótárban, de egy hét múlva már megint elfelejtem.
Szóval ti milyen technikával fejlesztitek a szókincseteket? Miket javasoltok? Köszi a válaszokat!
A nyelvtanhoz és a típusfeladatokhoz is javasolhattok még könyveket. Főleg olyan feladatokhoz kéne könyv, amikor lyukas szövegekbe kell beilleszteni a hiányzó szavakat.
Köszi, az emelt az nekem túl nagy falat lenne mert ahhoz már nem érzek elhivatást, mivel alapvetően nem szeretem az angol nyelvet (emeltezni németből szeretnék egyszer-abból egyébként már van középfokúm, és azt sokáig is tanultam míg az angolt csak gimiben). Szóval csak azért kell angol nyelvvizsga h szebb legyen az önéletrajzom (25 f vagyok amúgy). Az a bajom a nyelvvel hogy tök más a logikája mint a németnek, tele van frázisokkal és kis bizbasz szavakkal amiknek 600 jelentésük van :D
am bme-re akarok menni nem origora, elírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!