Mennyire nehéz megtanulni németül? Tényleg évekbe telhet?
Szeretnék megtanulni németül, de sajna nem tudok egy szót sem, a 0-ról kéne kezdenem. Azt mondják nagyon nehéz és évekbe telhet mire az ember megtanul.
Nem tartom a legszebb nyelvnek, inkább nem tetszik, viszont elismerem hogy az angol után az egyik leghasznosabb és legelterjedtebb, főleg külföldi munkák esetén. Ismerőseim mondták érdemes kint Németországban és Ausztriában dolgozni mert a megélhetés sem olyan drága mint mondjuk Angliában.
Én is arra gondoltam hogy akár többedmagammal kimennék német nyelvterületre dolgozni, de ahhoz legalább erős alapfok kell.
De tényleg nagyon nehéz megtanulni németül hogy évek kellenek? Ha igen mennyibe? Hol lehet elkezdeni, egyáltalán vannak fent ingyen online német okító oldalak? Angolból van egy rakat, de németből szinte csak fizetőset találok.
Előre is köszönöm annak aki válaszol! (Angolul amúgy középszinten beszélek, nem tudom mennyire könnyítené meg nekem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!