Orosz vs. Német? Olyan írjon inkább, aki mindkettőt tudja!
Figyelt kérdés
Elolvastam az eddigi ilyen kérdésekre adott választ, de talán ha ketten voltak, akik mindkettőt tanulták. Kizárólag a nyelvtan, tanulhatóság nehézsége érdekel, nem a hasznosítása. Eddig angolt és spanyolt tanultam, mindkettőt felsőfokon beszélem, de ezek egyszerűnek számítanak. Németet tanultam keveset, de abból csak arra jöttem rá, hogy utálom a hiányát egy rendes hímnem/nőnem szabálynak. Ezzel szemben milyen az orosz? Többen azt mondták könnyű, de ők nem tanultak németet.2014. máj. 31. 19:31
1/3 anonim válasza:
Mindkettőt tanultam.Nekem az orosz könnyebb volt,abból felsőfokúm van,németből közép.Igaz,az is hozzájárult,hogy a középiskolai némettanárom nem igazán kedvelt,ez kihatott a tanulási kedvemre is.Csak a diploma miatt csináltam meg a középfokút.
De függetlenül ettől,számomra az orosz könnyebb is volt,és szebb nyelvnek tartom.
2/3 anonim válasza:
Mind a kettőt tanultam, és az orosz könnyebb, a nemek szabálya pedig kifejezetten könnyű. Először van a természetes nem, tehát az oroszban nem fordul elő, mint a németben, hogy a kislány semlegesnemű. A tárgyaknál meg a végződésből tudod.
3/3 anonim válasza:
Én is tanultam mindkettőt, tolmács-szinten műveltem is őket. Nekem egyik sem volt nehéz, szerintem mindegyik nyelvnél fontos, hogy ráérezz a nyelv logikájára. Az igaz, hogy a németben a nemek kérdésére nincsenek olyan kötött szabályok, mint az oroszban, bár nekem inkább a hímnem/semlegesnem (der/das) megkülönböztetés okozott kezdetben problémát. A németre talán azt mondanám, hogy egy kicsit "katonás", "beskatulyázós" nyelv. Mindennek megvan a maga szigorú helye, akárcsak a gyerekeknek az iskolai tanteremben. Az orosz lazább. A német a fülnek keményebb, az orosz egy dallamos nyelv. Ezt különösen akkor érzed, ha oroszok énekét hallgatod. De a beszédben is fülbemászó (kivéve, ha Brezsnyev elvtárs ünnepi szónoklatát hallgatod).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!