Melyik tankönyvet - munkafüzettel együtt - ajánlanátok teljesen kezdőként, otthoni tanulás céljából Francia nyelvhez?
A Francia Intézetben az AlterEgo-sorozatból tanítanak... Nekem bejött, egyedül is azzal foglalkoztam. Van hozzá minden, cd, megoldások (munkafüzethez), netről letölthető ingyenesen a guide pédagogique (tanári kiskönyv, de a könyvhöz abban vannak a megoldások + tippek). Náluk kapható is, azt hiszem.
Teljesen kezdőként még nem ebből tanultam, de szerintem ez egy jó sorozat. A megértésedet nagyon jó lehet otthoni tanulással is, beszélni és írni nem fogsz megtanulni viszont, mert ahhoz szükséges a tanári segítség, akár ha csak alkalmanként is, de ő tud kijavítani és azzal fejlődsz.
A legjobb francia nyelvkönyv a Cours de langue et de civilisation francaises. Nincs hozzá megoldókulcs, nem egyéni, hanem csoportos oktatásra készült.
Az ötvenes években adták ki, a hatvanas években revidiálták, szóval a szókincse nem friss... ez az egyetlen hiábája. Úgyhogy álkezdőként másik könyvvel együtt használható. Mind a könyv, mind a hanganyag fellelhető a neten, vagy használt könyvként néhol kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!