Gabriella07 kérdése:

ECL Nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Angolból és németből szeretnék felsőfokú nyelvvizsgát letenni az említett ecl típusból? Érdekelne hogy aki volt már,mi volt a szóbeli témája? Valakinek esetleg megvannak a honlapon írt tételek?

2014. máj. 19. 23:05
 1/2 anonim ***** válasza:
70%
Én tavaly júniusban voltam. A témák szinte ugyanazok, mint középszinten, csak sokkal bővebben kell tudni róluk beszélni. Képleírásban egy régi mozdony volt a képen. Ugyanazt elmondtam , amit középszinten kell, viszont beszéltem még a vasút fejlődéséről, ipari forradalomról, gőzgépek működési elvéről, stb. Bezélgetésnél dettó. Az volt az alapkérdés, hogy mit mutatnék meg egy német turistának, ha eljön Magyarországra. Ez szintén középszint. Viszont utána előkerült Mo. helyzete az EU-ban, egy kis történelem, Trianon, stb. Szóval felsőfokon már nem elég, hogy bemész és ha van szókincsed akkor tudsz beszélni a témákról. Rengeteget kell tánajárni dolgoknak, hiszen egy csomó mindenről én is akkor olvastam először. Egyébként sok sikert a vizsgához.
2014. máj. 20. 02:20
 2/2 A kérdező kommentje:
Fú nem gondoltam volna hogy ennyire részletesen kell. Najó hát akkor készülünk ezerrel. Köszi szépen a választ!
2014. máj. 20. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!