Mit csináljak folyton elfejtem a szavakat, amiket tanultam? :/
Ma is kozel 2orát tanultam az angol szavakat és még most is fél orája ismételtem meg és mostanára elfejtettem. :/ Veletek szokott ez így lenni?
+Ki szeretnék koltozni majd Londonba ott ha foyltamatossan fogom hallani a szavakat ,akkor nem fogom elfejtenni?
magolással nem megyen a dolog :)))
hallgass audiobookot...
Értelmetlen egyszerre két órát ismételgetni monotonon a szavakat, csak a kedvedet veszi el, de nem hoz jobb eredményt. Többször kevesebbet, naponta legalább egyszer, ha tudod, kétszer 15 percet tölts a szavak átnézésével. De alapvetően szövegkörnyezetben kell a szavakat az agyadba juttatni, tehát mindenféle olvasással, film- és tévénézéssel, kedvenc számaid szövegének olvasásával, a beszélgetési lehetőségek megragadásával, internetes oldalakkal pl 5percangol.hu.
A nyelvérzék különböző, van, akire ragad, van akinél többször kell ismételni, de kinti környezetben biztos maradandóbb lesz.
Semmiképpen se SZAVAKAT tanulj!
Tanulj helyettük kifejezéseket!
Miért?
Mert kb. ugyanannyi energia beleölése mellett végeredményként nem szavakat tudsz majd amik helyes használatában mindig bizonytalan leszel, ha nem apró "mondat modulokat", melyeket variálhatsz és amikből használható mondatokat rakhatsz össze! ;)
Ha bővebben is érdekelne a dolog, olvasd el pl. ezt a cikket:
Szavakat ne magold alkoss velük mondatokat.
De azért ismételj sokat mond ki hangosan is őket mint a papagáj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!