Hány éves kortól lehet németből nyelvvizsgát tenni?
Most 8.-os vagyok, kb. B1-B2 szinten vagyok vhol félúton :D 10. osztályt valószínűleg Ausztriában kezdem, szeretném, ha addig tudnék letenni egy B2-es nyelvvizsgát. Ez lehetséges? Hova menjek vizsgázni? Elismerik ott kinn is a nyelvvizsgát?
(Egyébként a suliban 10. vagy 11.-ben tenne az osztály középfokút, de értelemszerűen nem tudom megvárni :S)
A kétnyelvű szótár az, amiben benne van a magyar szó és a német fordítása, vagy fordítva. Az egynyelvűt úgy képzeld el, mint egy német nyelvű értelmező kéziszótárt, tehát csak németül vannak benne leírva a dolgok.
Az egynyelvű vizsga (mint az ÖSD) nem tartalmaz fordításos részt, a kétnyelvűben fordítanod is kell az írásbelin.
Köszönöm a kimerítő válaszokat! :)
Már csak nagyon sok készülés van hátra... :D
Az csak a felsöoktatásban van. Gimiben ha nem tudsz rendesen németül, visszaraknak egy osztályal alacsonyabbra.
Ez a te esetedben a 9. osztály lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!