Nyelvvizsga után járna az ötös bizonyítvány?
Figyelt kérdés
Még január környékén megcsináltam egy B2-es nyelvvizsgát, amit rendesen jelentettem is a tanáromnak, ahogy kéne ő persze nem mondott semmit, de előtte javasolta, hogy ne csináljam meg mert úgysem fog menni. Tegnap viszont bizonyítványosztáskor elkerekedett a szemem amikor láttam, hogy a várt jegynél kissé rosszabbat kaptam. Számításaim szerint kerek 4-es év végi átlaggal (a jegyem: 3,4,4,5) ez lett volna helyénvaló, azonban e helyett a bizonyítványomba csak egy ronda 3-mas került. Év elején viszont sajnos nem voltak olyan szép jegyeim mint ahogy év végén. Nos az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire volt jogos a drága tanárnő döntése, illetve hogy érdemes lenne-e harcolnom azért a jobb jegyért?2014. máj. 1. 20:41
1/7 anonim válasza:
Milyen jegyeid voltak első félévben/év elején? Mert sok tanár az egész évet nézi lezáráskor.
2/7 A kérdező kommentje:
Az egész éves átlagom kb 3.5 volt, de minden másból megkaptam a jobb jegyet, persze valamiből feleltem is érte, de a tanárom nem is jelezte, hogy én esetleg kétesre állnék.
2014. máj. 1. 20:57
3/7 anonim válasza:
Sajna a tanáron múlik, hogy 3,5-re megadja-e, vagy nem. Hiába van nyelvvizsgád, nem mentesít semmi alól, ha olyanok a jegyeid, akár meg is buktathat.
4/7 A kérdező kommentje:
Akkor nem érdemes beszélnem osztályfőnökkel vagy igazgatóval? :/
2014. máj. 1. 21:26
5/7 anonim válasza:
Ezt nem értem. Hogy akarsz harcolni, ha már megvan a bizonyítványod? Ez már végleges tény. Egyébként szemétség, hogy 3,5-re javuló tendenciára a rosszabbat adta, de már ez van. Valamiért nem voltál a szíve csücske.
6/7 anonim válasza:
Miért is kellene? 3,99 átlagra sem köteles megadni a jobb jegyet a tanár, csak a jóindulatán múlik a dolog.
7/7 anonim válasza:
A fő kérdésed az volt, hogy : "Nyelvvizsga után járna az ötös bizonyítvány?"
Hát erre a válasz: nem. Ugyanis ha van nyelvvizsgád, ha nincs, akkor is ugyanúgy beszéled az adott nyelvet, és a nyelvvizsga sem javít az órai teljesítményen. (Amúgy én nyelvtanárnak készülök, és ha egy diákom letesz egy B2-es nyelvvizsgát, akkor 100%, hogy megjutalmazom egy ötössel.)
Amúgy meg szerintem is kicsit cserépedény volt a tanárod, mert 3,5-re javuló tendenciával simán megadhatta volna a 4-est anélkül, hogy a tantestület elővette volna őt ezért. De ebből legalább te is tanultál, legközelebb ha év vége van akkor számold ki az egész éves átlagod, és ha kétes vagy, akkor kérdezd meg, hogy hányasra szándékozik lezárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!