Miért várják el cégek a nyelvtanároktól, hogy saját költségen és saját időből kimenjenek hozzájuk?
Az elsőhöz annyit fűznék hozzá, nem lehet mindenhol Dunát rekeszteni nyelvtanárokkal, ez az egyik. A másik pedig, hogy a nyelviskola nem akármelyik nyelvtanárt kéri fel, hanem azt, akit szakmailag a legjobbnak tart, attól függetlenül, hogy van-e kocsija vagy nincs.
Már csak az a kár, hogy az koptatja a számítógép előtt a hátsójával a széket válaszírás közben, aki még életében nem látott nyelviskolát belülről.
A cégek alkalmazkodó képessége nulla. Elvárják, hogy mindenki hozzájuk alkalmazkodjon. A dolgozóknál sem az a lényeg, hogy szakmailag jók legyenek, hanem hogy legyen kocsijuk minden nap ki-be járni az istenhátamögötti helyre. Na jó, néha vannak saját buszjárataik ehhez.
A piac már csak ilyen, aki megrendel egy szolgáltatást, és fizet érte, az elvárja, hogy a szolgáltató alkalmazkodjon. Mi is szolgáltatunk és szolgáltatásokat rendelünk a cégnél, és ugyanezt tesszük.
Nem értem a problémát. Ha a nyelvtanár vállalkozik, akkor köt egy üzletet számára megfelelő feltételekkel. Ha nyelviskolánál dolgozik, akkor választ egy számára megfelelőt. A cég a nyelviskolától rendel órát, ne személy szerint a tanártól, az meg őt nem érdekli, hogy a nyelviskola olyan tanárt küld hozzá, akinek van autója, vagy akinek nincs -- ez a nyelviskolán belüli probléma, nem a megrendelő céget kell szidni érte. Miért nem arra panaszkodsz, hogy a nyelviskolánál nem téged küldenek a szomszéd utcában levő kuncsafthoz vagy nem fizetik a taxipénzt?
Picit siránkozásnak érzem ezt a dolgot, de ha főállásban iskolában tanítasz, és mellékesen a nyelviskolában, akkor megértelek, mert még nem jöttél rá a közszféra és a versenyszféra különbségére. Én már megjártam mind a kettőt, ezért tudom ezt elmondani neked.
A kedves 4-5. válaszoló most azt érte el nálam, hogy legközelebbi óráimra ne készüljek fel annyira lelkiismeretesen, mint eddig. Nekem nem érdekem.
Egyébként másik városban van a nyelviskola, ahova járok tanítani. Ezzel nincs gondom.
Ott dögöljenek meg a cégek, én nem fogok kijárni hozzájuk, egyik napról a másikra felmondom az egészet, oldjátok meg, ahogy tudjátok és nyalassátok fényesre a seggeteket azzal, aki vállalja ezt.
Az viszont a Ti hibátok, hogy még járdát építetteni is képtelenek vagytok a cégetek felé vezető útra, ez titeket minősít. Hátha egyszer elcsapnak azok az autók ott az úton, ahol mindig mennem kell. Ti is csak örülnétek neki, remélem.
Kedves kérdező, ki mondta, hogy van cégem? És ha van honnan tudod, hogy nincs járda? Továbbá a helyzet roppant egyszerű.
A hozzád hasonló igen értelmes bölcsésszel Dunát lehet rekeszteni. Ha te nem végzed el a munkát elvégzi más. Innentől pedig magasból le van sz..va, hogy hogyan jut ki a bölcsész, csak érkezzen meg, végezze a dolgát. Ha pedig rosszul végzi a dolgát, akkor lazán talál bármelyik cég egy másik picsogó büfészakost. Szóval nem tudom mit pattogsz itt, örülj, hogy egyáltalán van aki alkalmaz, amit mellesleg rohadtul nem érdemelsz meg.
Húha.
Neked valami súlyos problémád van az élettel, de ezt a saját fejedben kéne rendberaknod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!