Milyen fajta angol nyelvvizsga lenne megfelelő? (bővebben lent)
15 éves vagyok, két tannyelvű iskolából és nyáron szeretnék angolból középszintű nyelvvizsgát tenni.
Igazából fogalmam sincs, hogy milyen típusú nyelvvizsgák vannak, mik a különbségek.
Csak példaként, hallottam arról, hogy van egynyelvű, kétnyelvű, nem minden vizsgát fogadnak el külföldön is stb.
Igazából a beszéd meg a nyelvtan ugyanúgy jól megy, bár azt hallottam, hogy újabban kivették az összes nyelvvizsgából a grammar-t.
Tehát valaki tudna ajánlani valamilyen nyelvvizsgatípust?
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat :)
Egynyelvű nemzetköziket fogadják el külföldön és ha első nyelvvizsgád célszerű egy B2-vel indítani.
Belőlük lehet választani, ha googleban rákeresel a vizsgák honlapjára akkor ott vannak fent mintatesztek amiből eldöntheted neked melyik menne.
Nekem az Euro és ECL vált be, külföldön is elfogadják és korrektül pontoznak. ECL-en kicsit húzósabb a szóbeli, de írásbeli elég könnyű, nyelvtani szabályokat nem kérdeznek csak elvárják hogy helyesen írj a fogalmazásaidban.
Ha nem feltétel hogy külföldön is elfogadják és gyorsan, a lehető legkönnyebben akarod letenni(pl felvételi pluszponthoz) akkor érdemes egy ECL írásbelit és egy Origó szóbelit letenni, majd 3ezerért egyesíttetni nyak-nál.
Köszönöm a választ!:)
Közben kicsit kutattam, és arra jutottam, hogy talán az Euro megfelelő lenne. Az egyetlen dolog amiért kételkedem benne az az, hogy a szóbelinél 2 embert kérdeznek egyszerre. Tehát sok minden múlik a páron is.
Amúgy igen, az jó lenne, ha elfogadnák külföldön is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!