Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen fajta angol nyelvvizsga...

Milyen fajta angol nyelvvizsga lenne megfelelő? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, két tannyelvű iskolából és nyáron szeretnék angolból középszintű nyelvvizsgát tenni.

Igazából fogalmam sincs, hogy milyen típusú nyelvvizsgák vannak, mik a különbségek.

Csak példaként, hallottam arról, hogy van egynyelvű, kétnyelvű, nem minden vizsgát fogadnak el külföldön is stb.

Igazából a beszéd meg a nyelvtan ugyanúgy jól megy, bár azt hallottam, hogy újabban kivették az összes nyelvvizsgából a grammar-t.

Tehát valaki tudna ajánlani valamilyen nyelvvizsgatípust?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat :)

2014. ápr. 12. 11:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Egynyelvű nemzetköziket fogadják el külföldön és ha első nyelvvizsgád célszerű egy B2-vel indítani.

Belőlük lehet választani, ha googleban rákeresel a vizsgák honlapjára akkor ott vannak fent mintatesztek amiből eldöntheted neked melyik menne.

[link]

Nekem az Euro és ECL vált be, külföldön is elfogadják és korrektül pontoznak. ECL-en kicsit húzósabb a szóbeli, de írásbeli elég könnyű, nyelvtani szabályokat nem kérdeznek csak elvárják hogy helyesen írj a fogalmazásaidban.

Ha nem feltétel hogy külföldön is elfogadják és gyorsan, a lehető legkönnyebben akarod letenni(pl felvételi pluszponthoz) akkor érdemes egy ECL írásbelit és egy Origó szóbelit letenni, majd 3ezerért egyesíttetni nyak-nál.

2014. ápr. 12. 11:55
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!:)

Közben kicsit kutattam, és arra jutottam, hogy talán az Euro megfelelő lenne. Az egyetlen dolog amiért kételkedem benne az az, hogy a szóbelinél 2 embert kérdeznek egyszerre. Tehát sok minden múlik a páron is.

Amúgy igen, az jó lenne, ha elfogadnák külföldön is :)

2014. ápr. 12. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!