Angolul ti hogyan írnátok fogalmazást a halálbünetésről (death penalthy)?
előnyei
hátrányai
érvelések mellette-ellene
Hát vannak benne hibák, rögtön az első mondat:
"Capital punishment is the legal killing of a person for a crime they have been proved in a court of law to have committed."
Azaz a halálbüntetés törvényes módja egy személy megölésének, akik bizonyíttattak a bíróságon hogy elkövetett.
Én ezt a kétverziót találnám érthetőnek, de javítsatok ki ha tévedek:
1.Capital punishment is the legal killing of a person for a crime that/which have been proved in a court of law to have committed.
2.Capital punishment is the legal killing of a person for a crime they have proved in a court of law to have committed.
1.Capital punishment is the legal killing of a person for a crime that/which HAS been proved in a court of law to have BEEN committed.
2.Capital punishment is the legal killing of a person for a crime they have???? ( WHO ARE THEY? PROSECUTION OR WHICH LEGAL TEAM?)
proved in a court of law THAT ACCUSED/S HAS/HAVE committed.
Tényleg nem akarok kötöszködni, csak annyira tetszik, hogy mennyi ember van, aki mindent jobban tud a másiktól... :-)
Szóval, ha magyarul azt mondom, hogy:
1.: Éhes vagyok.
...azt megértitek...
Ha azt mondom, hogy:
2.: Vagyok éhes.
...megértitek...
Ha azt mondom:
3.: Éhes én vagyok.
...érdekesmód azt is megértitek...
Szóval Ti miért vitatkoztok? :-)
Itt egy változat, ha mindenképpen át szeretnétek írni:
Capital punishment is the legal killing of a person for a crime of which they have been found guilty in a court of law.
13-as, azért, mert például a 2-es típusú mondatok nem elfogadottak nyelvvizsgán.
Ez a "kötöszködni" neked nagyon tetszik :) Csak azért mondom, mert múltkor is láttam (tippem az lenne, hogy nálad).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!