Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan készülhetnék még...

Hogyan készülhetnék még jobban fel a nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 2 hónap múlva telcből képfokúzom, és járok felkészítő tanárhoz + van ilyen telces felkészülős könyvem, de szeretnék kifejezéseket tanulni is pl amiket szóbelin vagy levélbe beletehetek csak nem találok:/ valaki tudna nekem olyan oldalt küldeni? + hogyan készüljek fel? Nagyon félek hogy meg fogok bukni :( Pedig nem érzem magam hülyének és vannak feladatok amik jól mennek a könyvből, de pl. van ilyen behelyettesítős amikor egy csomó szónak nem tudom a jelentését, és félek ha még ha meg is tanulom akönyvből mást raknak be úgyis és nehezebbet. Meg terveztem hogy nézek angol sorozatot vki tudna valami jót ajánlani? Meg bármilyen ötletet még hogy hoigyan készüljek esetleg még online feladatok?

Köszönöm!! :)

17L

2014. márc. 31. 07:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Keress rá neten az angol alap- és középfokú szószedetre, ez könyv, és fenn van neten pdf-ben, ebben benne van külön az alap és külön a középfokú angol szószedet, menj végig rajta, hogy tudd mindet.

A 3000 leggyakrabban használt angol szó is fenn van, hanganyaggal is megtalálhatod, azon is érdemes végigmenni, csak hogy ellenőrizd a szókincsedet.

Még ingyen van, és jó:

[link]

Nézz szét itt, érdemes. Akkor is, ha te nem ezekből a könyvekből tanultál.

Ingyen vannak fenn szószedetek, töltsd le pl. az elementary, pre-intermediate, intermediate szintűeket, és nézd át, miket tudsz belőle. Word-ben vannak, szóval tudod szerkeszteni, törölni mindent, amit már tudsz, és így hasznos szószedetet tudsz összeállítani, plusz előny, hogy a szavak mellé van 1-1 példamondat is, hogy hogyan kell használni.

Ugyanezen az oldalon találsz rengeteg ingyenes gyakorlófeladatot, nézz szét.

Kifejezésekhez szóbelire vannak direkt ilyen könyvek, pl. társalgás, szituációk, képleírások című, vagy angol alaptársalgás, ezek is fenn vannak.

Nagyon jó könyv, és sokat ajánlják a vizsgáztatók a 888 kérdés és választ angolból, de van az 1000 kérdés és válasz is (sok átfedéssel persze).

Jó kis nyelvgyakorló oldalakat, tanulási és önbizalomnövelő tippeket találsz az angolnyelvtanitas.hu oldalon.

+ küldök neked egy privátot is

Remélem, tudtam segíteni.

Jó tanulást :)

2014. márc. 31. 12:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon sokat segített, hogy vettem angol könnyített olvasmányokat, azokat olvastam el úgy, hogy ha találtam olyan szót amit nem ismertem, akkor feléírtam a könyvben, és így mikor másodjára olvastam szinte magától berögzült...tudsz különböző szintűeket venni, nem drágák, és a lényeg, hogy egy könyvet 2-3× olvass el, mert akkor simán a fejedben lesz maga a mondatszerkezet, és rengeteg

új szó is. Elsőre meglett.

2014. márc. 31. 12:49
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, mentek a zöld kezek:))
2014. márc. 31. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!