Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol levélírásnál milyen...

Angol levélírásnál milyen formai követelmények vannak?

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok, hogy bekezdéseket kell írni, meg Dear XY után vessző van és nem felkiáltójel, hanem hogy pl. jobb sarokba oda kell írni a saját címemet, meg ilyenek.

Ezekről tudok, ha valamit kihagytam vagy téves, akkor légyszíves írjátok meg:

- jobb felső sarokba cím, amit így kell megadni: XY utca 1, alá Budapest, alá irányítószám, alá Hungary), és az egész alá az aznapi dátum (formátum: 22nd March, 2014)

- bal felső sarokba (kicsit a saját cím alá) a címzett címe ugyanolyan sorrendbe, mint a sajátomat, és ha tudom akkor a címzett nevét is oda kell írni, de nem tudom, hogy cím alá vagy felé?

- ha megvagyok a levéllel akkor Yours sincerely/faithfully, és ez alá rögtön a nevem (amit még nem tudok, hogy kell-e külön aláírás meg egyszer nyomtatottal kiírni, vagy elég csak olvashatóan aláírni?)

2014. márc. 21. 18:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Jól írtad le, csak az angol cím fordítva van, előbb a házszám, utána az utca. A címzett nevét a címe fölé kell írni, és ha tudod a beosztását, akkor azt a neve alá. Az aláírásnál ilyennel nem foglalkoznak a vizsgán, hogy oda van-e írva nyomtatottal is meg írottal is, de az életben oda kell.
2014. márc. 21. 19:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Kosz a valaszt, meg egy olkyan kerdesem lenne, hogy a cimnel utcat vagy streetet irjak?

Nem tudom mennyire nezik a reszleteket, de hallottam, hogy nagyon sok pontot levonnak, ha rossz a level formaja.

2014. márc. 21. 22:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem az ilyeneket nézik, hanem a tartalmat. A magyar címnél azt írnám, hogy u. hiszen a magyar postás így talál meg, nem úgy hogy street.
2014. márc. 21. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!