Angol levélírásnál milyen formai követelmények vannak?
Nem arra gondolok, hogy bekezdéseket kell írni, meg Dear XY után vessző van és nem felkiáltójel, hanem hogy pl. jobb sarokba oda kell írni a saját címemet, meg ilyenek.
Ezekről tudok, ha valamit kihagytam vagy téves, akkor légyszíves írjátok meg:
- jobb felső sarokba cím, amit így kell megadni: XY utca 1, alá Budapest, alá irányítószám, alá Hungary), és az egész alá az aznapi dátum (formátum: 22nd March, 2014)
- bal felső sarokba (kicsit a saját cím alá) a címzett címe ugyanolyan sorrendbe, mint a sajátomat, és ha tudom akkor a címzett nevét is oda kell írni, de nem tudom, hogy cím alá vagy felé?
- ha megvagyok a levéllel akkor Yours sincerely/faithfully, és ez alá rögtön a nevem (amit még nem tudok, hogy kell-e külön aláírás meg egyszer nyomtatottal kiírni, vagy elég csak olvashatóan aláírni?)
Kosz a valaszt, meg egy olkyan kerdesem lenne, hogy a cimnel utcat vagy streetet irjak?
Nem tudom mennyire nezik a reszleteket, de hallottam, hogy nagyon sok pontot levonnak, ha rossz a level formaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!