Angol után melyik a könnyebb a spanyol vagy a portugál?
Figyelt kérdés
A spanyol eléggé hasonlít az angolra, és tetszik is, meg sok helyen beszélik(spanyol o dél amerika) De azt mondják a portugál is könnyú, és szép nyelv. Melyik lenne a könyebb így, hogy angol az eléggé jól megy. És melyiknek venném több hasznát, így a világban?2009. dec. 15. 17:58
1/8 anonim válasza:
Mindenképpen spanyolt. Ugyanolyan szép nyelv, és amint te is írtad, nem csak Spanyolországban használják. =)
Én is szeretnék spanyolt tanulni de egyenlőre elég az angol, német, latin, francia, jövőre meg még jön melléjük az olasz. xD
2/8 anonim válasza:
Uh! Egyszerre négy idegen nyelv? Nem semmi... Hány éves vagy és hol van erre lehetőség?
3/8 anonim válasza:
nincs akkor különbség a portugál és a spanyol között ám..
4/8 anonim válasza:
azért elég nagy a különbség..:)a spanyol és portugál között, viszont mindenképpen a spanyolt ajánlom, nagyon sok embert ismerek, akiknek az első nyelve angol volt és stabil angol alapokkal könnyedén elsajátította a spanyolt:)
5/8 anonim válasza:
19:33 !
Karcagi vagyok, és az ottani gimibe kötelező az angol, német, latin, plusz fakultációként járok franciára.
15 éves vagyok. Az angolt már 3 éves korom óta tanulom, a németet 2-3 éve, a többit meg idén kezdtem =).
6/8 anonim válasza:
helló! Én most kezdtem el portugált tanulni. Eredetileg spanyolt akartam, de most már örülök, hogy nem azt választottam, mert a portugál sokkal különlegesebb. Arról nem kéne megfeledkezni, hogy a világ egyik legnagyobb országában, Brazíliában is portugálul beszélnek. Úgyhogy én a portugál mellé tenném le a voksom. Utána pedig meg tudsz könnyen spanyolul tanulni plusz még portugálul is tudsz. Hja, és nehézségi szintet illetően, köbö ugyanolyan könnyű mind a kettő.
7/8 anonim válasza:
Szerintem a spanyol nyelvet válaszd!Afrikában is spanyol a hivatalos nyelv,és mint ahogy te mondtad Dél-Amerikában is,kivétel Brazília,ahol valóban Portugálul beszélnek,de a Portugálnak a Brazíliai változatát beszélik,és azért az nem ugyanaz.
8/8 anonim válasza:
Afrika nagyobb részében a francia a hivatalos nem a spanyol.. Szerintem is a spanyolt válaszd, nagyobb hasznát veszed, de nem Európában! Ha A kontinensen akarsz maradni, élni, dolgozni, a spanyollal csak Spanyolországban boldogulsz, máshol nem kell. Inkább az angol, német és francia nyelv ér itt Európában. Amerikában már jelentősebb a spanyol. Az USA déli államaiban azt tanulják a sulikban, mivel olyan közel van hozzájuk :) Kanadában hivatalos még a francia nyelv is. Szóval, a spanyol inkább NY-on nyerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!