Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit mondanak ezzel az angolok?

Mit mondanak ezzel az angolok?

Figyelt kérdés

Shout be half an hours!

Az oke hogy felora de mi az a masik???

Es eleg gyakran beleteszik mondatokba is....a fordito nekem azt irja ki hogy kiabal, kikialt....nemtudom lehet en irtam rosszul...

2014. márc. 6. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát ez így nekem nem tűnik helyesnek. Nem "half an hours", hanem "half an hour" a fél óra.

A "shout" az tényleg kiabálnit jelent, de hogy az a "be" létige mit keres ott!

Talán így tudom elképzelni:

Shout 'be half an hour'! Kiabáld, hogy fél óra legyen! De ennek sincs túl sok értelme így, úgyhogy lehet van valami spéci kifejezés erre.:D

2014. márc. 6. 19:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Kihagytam, hogy vagy azt mondod, hogy: half an hour

vagy azt, hogy: half an hour's time.

2014. márc. 6. 19:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egészen véletlen nem SHOULD be half an hour?

Csak mert annak van értelme. "Félórának kellene lennie." / "Elvileg fél órának kellene lennie." Az utóbbi nem pontos fordítás, hanem a közölni kívánt dolgot igyekeztem vele magyarázni.

2014. márc. 6. 21:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Utolso: Igazad lehet es sokszor arra is hasznaljak hogy Should be all right...akkor ez meg azt jelenti hogy Rendben kellene lennie??
2014. márc. 6. 21:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Na ez eszembe se jutott! De végre van értelme.

Igen, a "should be all right" fordítását jól írtad.

2014. márc. 6. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!