Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha már van egy TELC középfokú...

Ha már van egy TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgám, akkor az írásbelit csinálhatom az ECL-nél?

Figyelt kérdés
Még annyi, hogy nem vettem át a TELC bizonyítványomat, ugye így is érvényes? Kérlek segítsetek, nem találok ezekről információt! Nagyon szépen köszönöm!!!

2014. márc. 5. 23:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem vetted át? Amúgy érvényes persze, csak ha valahol igazolnod kell a nyelvtudásod, akkor meg vagy lőve, mert nincs nálad semmi.

Az írásbelit pedig csinálhatod az ECL-nél.

2014. márc. 5. 23:54
 2/7 A kérdező kommentje:

azért nem vettem át, mert úgy voltam vele, hogy úgyse vesznek fel az egyetemre már, úgyhogy les.zarom. most, hogyha telc szóbelim van és ecl írásbelim az egy komplex nyelvvizsgának számít és megkapom a 28 pont többletpontot az érettségin?

nagyon köszönöm a választ amúgy, megy a zöld kéz!

2014. márc. 6. 00:02
 3/7 tubifex ***** válasza:
100%
az idei felvételinél komplex nyelvvizsgának számít,ha csak a szóbelid van meg. tehát annyi pontot kapsz rá,mintha mellé az írásbeli is meglenne
2014. márc. 6. 02:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom hogy mielőbb menj el a nyelvvizsgádért, én is értelek, kiadtál valamiért legalább 30 ezret, aztán hagyod veszni, mert "csak" az egyik fele sikerült... viszont így nincs kézzel fogható papírod, hogy már van egy középfokú szóbelid, így hiába lesz egy ecl írásbeli, ha nem tudod igazolni a másik fél meglétét.

Amúgy igen, csinálhatod az ecl-nél a másik részt, ha meglesz akkor komplexnek fog számítani. itt a hivatalos álláspont:

"A meglevő államilag elismert írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsga-bizonyítvány bármelyik másik államilag elismert írásbeli vagy szóbeli bizonyítvánnyal együtt komplexnek minősül. A honlapunkon (www.nyak.hu) megtalálja a teljes kínálatot, olyat válasszon, amelyik ad ki külön írásbeli és szóbeli bizonyítványokat."

[link]

2014. márc. 6. 10:13
 5/7 anonim ***** válasza:
80%
helyesen: én nem is értelek...
2014. márc. 6. 10:13
 6/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! majd elmegyek érte és akkor lesz kézzel fogható bizonyítékom, hogy meg van:)

tubifex: én erre utaló információt sehol nem találtam.

2014. márc. 6. 18:03
 7/7 tubifex ***** válasza:

igazad van, mostmár megint változtattak rajta! kell vmi igazolás,h miért nincs meg a komplex. most így van írva:

Kivételes esetben – amennyiben a jelentkező sajátos nevelési igénye miatt igazoltan nem tudja a komplex (korábban C típusú) nyelvvizsgát letenni:

a B2 (korábban középfokú) szóbeli (korábban A típusú) vagy írásbeli (korábban B típusú) államilag elismert nyelvvizsgáért 28 többletpont,

a C1 (korábban felsőfokú) szóbeli (korábban A típusú) vagy írásbeli (korábban B típusú) államilag elismert nyelvvizsgáért 40 többletpont járhat.

2014. márc. 7. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!