Német középfokú nyelvvizsgával is jól el lehet helyezkedni?
Hogy érted a kérdést?
Helyettesíti-e a német az angolt? - Nem! Határozottan nem.
Csak német nyelvvel el lehet-e helyezkedni? Van ahol csak a németet kérik, de akkor nyilván nem középfokon, hanem magasabb szinten.
Milyen munkakörökre gondolsz? Sok esetben előny az angol mellett a német, a B2-es nyelvi tudás már mindenhol alap követelmény. (társalgási szint)
Sok-sok munkáltató már inkább felsőfokot (C1) vár vagy legalább tárgyalási szintet, ami B2 és C1 között van, közelebb a felsőhöz. Nem kell nyelvvizsga, tudást kérnek, tehát tudj és merj megszólalni, értsd mit mondanak az adott nyelven, gördülékenyen kommunikálj - ne őzz, ne dadogj, ne szótárazz folyton, ne javítgasd magad, stb.
És természetesen nagy százalékban angol nyelvből.
Tehát csak a német nyelv középfokú ismeretével nagyon nehéz lesz munkát találnod itthon (külföldön indulásnak elég ha jól csinálod a munkádat.) Hacsak nincs egy jó szakmád, de akkor meg minek a nyelvtudás.. A turizmusban, médiában kevés, ahol kommunikálni kell, oda meg szaknyelv (is) kell (egészségügy, jog, logisztika, építészet, gazdaság, kereskedelem, beszerzés, stb.)
mi a célod a nyelvvel, még mindig nem értem?!
Diplomához kell? Mert akkor elég egy B2 nyelvvizsga és pont. Arra fel lehet készülni, annyi időre a szavakat is meg tudod jegyezni.
Egyébként hozzáteszem, gyakorlással, olvasással, írással megmaradnak a fejedben és mindig egyre könnyebben jönnek majd a szádra. Gyakorolj.
Ha németül még nem tanultál, és így állsz az angollal, akkor ne gondold, hogy az menni fog. Nehezebb. (én jobban szeretem a németet, mert régebb óta tanulom, nekem arra állt rá a fülem könnyebben. egyéni dolog)
szóval az a kérdés mit akarsz? itthon elhelyezkedni és dolgozni, mert akkor nincs jelentősége mennyire tudod a nyelvet, melyiket tanultad.
külföldön más, ott folyékonyan kell beszélni, pláne ha gyerekekkel foglalkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!