NYelvvizsga fellebbezés! Nemrég voltam angol írásbeli vizsgán,2 pont kellene szerintetek?
Figyelt kérdés
NYelvvizsga fellebbezés! Nemrég voltam angol írásbeli vizsgán,2 pont kellene, fellebbezek,1 órás késéssel kezdtük, nyelvhelyesség, szövegértés megvan, a levélből is megvan a minimum, de nagyon lepontozták, szerintetek mi kellene írni, mire hivatkozzak? Aki már volt hasonló élménye mire hivatkozott? Ismertek olyasvalakit akinek megadták?2014. febr. 24. 10:57
1/6 MrPifta válasza:
ha nem tudod, miért kéne több pontot adni, csak egyszerűen nyafogsz, akkor legközelebb írd meg még jobban
2/6 anonim válasza:
Nem tudom, manapság hogy megy, az én történetem a következő... Kb. 6-7 éve voltam először nyelvvizsgázni, középfokon, németből. Magántanárral készültem, becsületesen, el is mentem. Amikor megnéztem a pontszámaimat, kiderült, hogy 0,5%-on múlt az eredmény. A magántanár azt mondta, semmi gond, mert ez kb. egy vessző hibát jelenthet, ilyenkor szokás írni egy levelet, hogy legyenek szívesek figyelembe venni, hogy ez a különbség nem takarja a tényleges nyelvtudást, ráadásul neki több tanítványa is megkapta a nyelvvizsgát, jóval nagyobb pontkülönbségre, sokszor szociális (!!!) helyzetre hivatkozva. Megírtam a levelet, erre olyan választ írtak vissza, hogy szegény anyám 2 hétig meg sem merte mutatni, mert gyakorlatilag elküldtek a p_csába... Pedig nekem 0,5% volt a hiány! A levélben megírtam azt is, hogy legyenek kedvesek figyelembe venni, hogy pl. a magnó recsegett, illetve nem volt elég hangos (nem vagyok süket, de hátul ültem a teremben és kb. tényleg alig lehetett valamit hallani). Erre azt írták, hogy ha ilyen dolgokat tapasztalsz, ott helyben jegyzőkönyvet kell felvetetni, és ha nem sikerül a nyelvvizsga, utólag arra lehet maximum hivatkozni. Amikor ki akartam kérni az írásbelimet, hogy megnézzük a tanárral, mégis mi volt az a 0,5% (1 pont), közölték, hogy helyben lehet bemenni megnézni, kihozni, fénymásolatot készíteni nem lehet. Miután nem hagytam annyiban a dolgot -és szerintem ők is érezték, hogy ez tényleg gáz, basszus, 1 pont-, megengedték, hogy a következő nyelvvizsgára, amelyre már lejárt a jelentkezési határidő, soron kívül beraknak. Ott 2 ponton buktam meg... Utána elmentem egy másik nyelvvizsgaközponthoz, természetesen meglett a nyelvvizsga. Kicsit utána jártam a dolgoknak akkoriban és kiderült, hogy a nyelvvizsgaközpontok felügyeleti szerve kéz kezet mos alapon kb. ugyanazokból az emberekből áll, akik a központokat üzemeltetik... Be kellett nyelnem ezt a békát, és sajnálom, de ha nem változott azóta a helyzet, neked is be kell. A nyelvvizsga olyan, mint a jogsi. Mindig kell egy bukási átlag, hogy még többet keressenek azzal, hogy még egyszer elmész ugyanoda vizsgázni, mert ugye minden vizsgaközpont más és más, és ha már egyszer felkészültél az egyikből, macerás egy másik típusra készülni...
3/6 anonim válasza:
Hol voltál melyik nyelvvizsgaközpontnál?
4/6 anonim válasza:
Miért kezdtétek később?
Mi volt az oka?
5/6 anonim válasza:
Második
Melyik nyelvvizsgaközpontnál volt az első vizsgád?
6/6 anonim válasza:
Nem szeretnem oket kompromittalni, bar megerdemelnek az akkor eljaras miatt. Par evvel kesobb egyebkent angolbol voltam naluk kozepfokuzni (tanfolyam arra keszitett csak fel), az nagyon magas %-kal lett meg, es nagyon korrekten odafigyeltek, h mindenki kindent halljon, rendes volt a tajekoztatas stb. Szerintem az en esetem ota stilust valtottak es konnyitettek (egyaltalan nem tartottam valosnak a kozepfoku tudasom, de szerintem egy nyelvvizsga sem valos kozepfokot mutat, ami itthon automatikusan akkreditalt, tisztelet a kivetelnek), nyilvan a novekvo konkurencia miatt. Egyebkent kicsit off tema, de szerintem az is kamu, h nyelvvizsga kozpontok kikuldik kulfoldre a papirokat meg a hanganyagot, talan meg a kulturintezeteknel szervezett vizsgaknal elhiszem... jo kis biznisz ez a vizsgaztatas, mindenesetre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!