Nektek nincs olyanotok hogy mikor gondolkodtok vagy beszéltek beugranak angol szavak?
Nekem van.Olyan szinten,hogy van,hogy rendesen angolul gondolkodok néha.Év elején még tavaly,suliban rendszeresen angolul gondolkodtam,otthon magyarul.Egy idő után mindig angolul.Egy ideje meg mikor hogy.De ha gondolkodok,akkor azt egy nyelven viszem végig,mármint egy mondat egy nyelv.
De ha például franciáról megyek másik órára,akkor gyakran gondolkodok franciául.Olyankor még biztosan a hatása alatt vagyok.Vagy,ha említenek egy szót egy nyelven,az még vagy 2-3 nyelven beugrik.Most,hogy az oroszt is sokkal gyakrabban használom,az is többször ugrik be,oroszul is többször gondolkodok.De igazából mindegyik nyelven szoktam,függ a helyzettől is,a helytől is.Néha még a személytől is (különböző anyanyelvűek a szüleim illetve van olyan idegen nyelv,amit tanulunk is együtt).
Remélem hasznos volt számodra a válaszom.Ha esetleg van kérdésed,kérdezhetsz.
Megkérdezhetem amúgy,hogy milyen szinten vagy angolból,mióta,milyen gyakran tanulod?Szerintem ezektől is nagyban függ.Esetleg az is befolyásolhatja,hogy beszélsz-e más nyelvet.Bár ha jobban megnézzük,természetes szerintem ez a dolog,hogy beugrik pár szó.Osztálytársaimnál is előfordul néha ilyen.Francia órákon eszükbe jut angolul,vagy poénból franciául mondanak valamit a másiknak.
17/L
Nos ha már így rékérdeztél a nyelvi szintemre hát elárulom! =)
Angolból most fogok érettségizni középszinten, később pedig nyelvvizsgát is kell hogy tegyek a szakmámhoz (turisztikai szervező-értékesítő).Sajnos kicsit begyulladtam mikor megkaptuk a szóbeli tételeket.Gondoltam magamba hát hogy fogok én ebből szóbelizni?!Arról nem is beszélve hogy a próbaérettségim is pocsék lett =( Nem volt mit tennem kerestem egy magán tanárt és elmondhatom hogy igen jól haladok.Az angolt 8 vagy 9 éve tanulom, de még sohasem tanultam ennyire intenzíven mint most, és bízom benne meg is lesz a gyümölcse.De a lényeg, hogy annyira nem vagyok jó angolos (sajna), de mindent megteszek érte!Alapfokon beszélgetni is tudok (na jó ez nem nagy valami)Ha kérdeznek értelmesen tudok válaszolni pici hibákkal.Olvasott szöveggel sem volt még gondom.A levélírás viszont nem az erősségem!És köszönöm mindenki válaszát.18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!