Milyen nyelvvizsgát érdemesebb tenni?
Figyelt kérdés
Ha van már egy angol közepem, akkor a felsőfokra gyúrjak rá, vagy hajtsak a német/spanyol középre? Spanyolt 2 évvel ezelőtt 4 évig tanultam, németet meg már vagy 6 éve 8 évig. Spanyolból gyenge középhaladó vagyok, németből meg... öhm, újrakezdő. :D Szerintem ha elkezdenék foglalkozni vele, beugranának szép lassan a dolgok, csak nem tudom, melyiket volna célszerűbb, mert a spanyol még frissebb, a német viszont hasznosabb az országban.2014. febr. 15. 08:28
1/3 anonim válasza:
Angol felsőfok, szerintem többet ér, mint 2 közép;
A német közép is hasznos lehet, a spanyol meg a 3. legtöbb helyen beszélt nyelv, mennyire van közel a spanyol közép?
Melyik fontosabb a munkád szempontjából?
2/3 A kérdező kommentje:
Van egy idegenvezetői végzettségem, ami gyakorlat nélkül egyelőre sz*rt sem ér, elnézést a kifejezésért. Ha egyszer eljutok odáig, hogy dolgozzak is a szakmában, a német fontosabb lesz, de ha spanyolul tudnék, azért sem küldenének el a halálba. :) Most gyógypedagógiát tanulok, ebből a szempontból meg szinte lényegtelen, hogy német vagy spanyol, az biztos, hogy az angolt továbbra is tanulom, de a felsőfok még messze...
2014. febr. 15. 08:56
3/3 anonim válasza:
Az idegenvezetőnek a középfokok is jók, és tényleg sok német turista van,, már én se tudnék dönteni :d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!