Helyes ez a mondat? "He was going to be 40 years old next week. " A kérdésem konkrétan a "was" létigével kapcsolatos. Miért a múlt idejű alakkal íródik ez a mondat, ha ez helyes?
Nos nem igazán.-Már mint hogy meghalt.
Vannak könnyített olvasmányok a 'NET'-n, és Én újabban erre kaptam rá, mert itt kiderült hogy értem amit leírnak és ez egy önbizalom növelő hatású.
Nos a történet az igaz hogy elbeszélő műfajú, de mint egy folyamatot mond el, mert a mondatot követően egy másik személy azon tűnődik, hogy mit vegyen a születés napjára.
De mivel tudom hogy egy-egy kiragadott mondatból nem mindig állapítható meg a helyes következtetés, szívesen mellékelem azt a linket, ahol ez a kis történet megtekinthető.
Szívesen venném a helyes következtetést.
A 2-s hozzászólását sajnos csak a saját komment elküldése után olvastam, de abból teljesen érthető lett számomra is a mondat helyessége.
Köszönöm!
ui.:pacsi
Azért van he was going to be mert kerek évet ért volna el (40) vagyis elérte volna a negyedik X-et. És az már valami!!!
Különben simán az lehetne hogy
he was to be 39 next week
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!