Nyelvvizsgán a képleírásnál mennyire kell folyamatosan beszélni, és mennyit kell mondani?
Figyelt kérdés
Tartok ettől a feladattól...
Inkább azt érdemes részletezni, hogy mi van a képen, vagy jobb elvonatkoztatni és általánosságokat mondani a kép témájával kapcsolatban?
2014. febr. 13. 19:53
1/8 anonim válasza:
Minél többet beszélj-
Majd leállítanak, ha bele akarnak kérdezni
2/8 anonim válasza:
Én először a képről beszélnék aztán megkérdezném a vizsgáztatóktól, hogy "mit szeretnének hallani még"
és akkor biztos fognak kérdezni és akkor már tudsz mire válaszolni. De elkezdheted magadtól is, ha akarnak,úgyis félbeszakítanak és akkor párbeszédet kell folytatni
3/8 anonim válasza:
Vizsgáztatótól és vizsgázótól függően már 1-2 perc után leállítanak - bármilyen meglepő. Magam is vizsgáztattam. A logika meg az hogy igazából fél perc alatt is lehet már bőven látni mennyi pontot lehet adni.
4/8 anonim válasza:
Hát, nem szerencsés a vizsgáztatótól megkérdezni, hogy mit szeretnének hallani még... Ez úgy működik, hogy először azt mondod el, amit a képen látsz, használva a helyhatározókat, majd általánosítod a témára, végül személyes tapasztalatot, véleményt mondasz. Nyilván minél folyamatosabb, annál több pontot kapsz a kommunikációra, persze az csak egy szempont. Kb 5 perc jut erre a feladatra.
6/8 anonim válasza:
Melyik nyelvből mész melyik típusra?
7/8 A kérdező kommentje:
Már voltam, spanyol, BME. Sikerült.:)
2015. jan. 12. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!