Egynyelvű vagy kétnyelvű nyelvvizsga ér többet?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom hogy a kétnyelvű nyelvvizsga kevesebbet ér pl. Álláskeresésnél. Ezt nem értem teljesen, én most kaptam meg a nyelvvizsgát BME kétnyelvű angol középfok. A kétnyelvű annyiban különbözött az egynyelvűtől, hogy volt +1 fordítás angolról magyarra, egy elég nehéz szöveg volt amit még át is kellett fogalmazni hogy magyarul is értelmes legyen, ezen kívül még volt egy olyan különbség hogy a nyelvtani résznél mi Kétnyelvűsek nem használhattunk szótárat. Lehet Én gondolom rosszul de szerintem ebböl kiindulva a kétnyelvű nagyobb tudásanyagot feltételez ezért kicsit mérgesít amikor azt olvasom hogy a kétnyelvű sz*rt se ér. Vélemyény?2014. febr. 3. 21:23
1/4 anonim válasza:
Felvételi szempontjából ugyanannyi pontot kapsz mindegyikért, tehát mindkettő számít. Álláskeresésnél pedig egyik sem számít, ott úgyis a valós tudást fogják leellenőrizni, a papír ehhez csak egy beugró.
Ne aggódj, nem vagy hátrányban! :-)
2/4 anonim válasza:
teljesen mindegy
amelyik könnyebb NEKED az a nyerő
3/4 A kérdező kommentje:
Utánanéztem a dolognak és arra jutottam, hogy más típusú nyelvvizsgáknál valóban vannak nagyobb különbségek pl. Feladatleírás Magyar és Magyarul is kell válaszolni így már van benne valami, de én direkt azért csináltam kétnyelvűt mert tudtam hogy "nehezebb"(gondoltam többet is ér emiatt) a + forditás és a szótárhasználat korlátolt használata miatt. Remélem nem kerülök olyan helyzetbe, emiatt kelljen magyarázkodnom..:D
2014. febr. 3. 21:44
4/4 anonim válasza:
Úgy tudom a BME pont emiatt államilag és nemzetközileg is elismert. A többi kétnyelvű nyelvvizsga (ahol a feladatleírás is részben magyarul van) csak államilag elismert, nemzetközileg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!