Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Japánt, olasz, franciát vagy...

Japánt, olasz, franciát vagy koreait a legérdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés

Mind a négy nyelv érdekel és tetszik, és nem tudok dönteni. Ti melyiket választanátok a helyemben? Indokokat is nagyon szívessen fogadnék. :)

Egyébként angolul, spanyolul és németül beszélek, ha ez számít bármit is.

2014. febr. 2. 21:55
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Először is gratula, hogy ennyi nyelven tudsz már! Ha én a helyedben lennék Japánt tanulnék, de csak mert betegesen japán mániám van:D Egyébként szerintem francia lenne az ideális, mert azt is elég sokan beszélik. (mint a legtöbb nyelvet, oké érvelés ötös.)
2014. febr. 2. 22:04
 2/10 valamiparadox ***** válasza:

Számít,hogy milyen nyelveken tudsz.

Bár ezzel nincs tapasztalatom,de elvileg az olasz hasonlít a spanyolra (ha jól emlékszem mindkettő újlatin nyelv,csak talán más csoportban;nézz utána). [A skandináv nyelvekből pl. többé-kevésbé megértem az alap mondatokat,mivel hasonlítanak az angolra és a németre -szintén egy nyelvcsalád-.]

De én vagy a japánt vagy a koreait javasolnám. Az angol szükséges;a német hasznos lehet Európán belül;a spanyol szintén,bár ezt hasznosíthatod Dél-Amerikában és Amerika déli államaiban is. Pont ezért a két keleti nyelvvel "lefedheted" azt a régiót is.

Hogy a kettő (vagy épp a négy) közül melyik legyen? Ha van rá lehetőséged,akkor próbáld ki mindet (vagy akár nézz mindegyik nyelven) filmet,hogy megtudd melyik tetszik egyáltalán. Ha nem tetszik a hangzása vagy van benne valami,ami nagyon idegesít és nem tudsz túllépni rajta,akkor nem fog menni annyira a tanulása.

2014. febr. 2. 23:34
 3/10 anonim válasza:
angolul spanyolul németül tudsz, akkor szerintem a japánt válaszd, hihetetlen kultúra, hihetetlen nyelv, hasonlít sokban a magyarra, igazából ha jól megtanulsz japánul egy új világ nyílik meg előtted, a koreai is jó de azt nem javaslom azért az elszigeteltebb:D
2014. febr. 3. 22:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Én a franciát választanám. :)Hát én ugye spanyollal párhuzamosan tanulom és segítik egymást meg ugye engem érdekel is a kultúra,az ételek.
2014. febr. 5. 21:05
 5/10 Lara84 válasza:
63%
Én a koreait választanám vagy a japánt, de én ázsia-fanatikus vagyok :D Bár a koreai könnyebb jóval, mint a japán, csupán 24 "betű" az abc-jük....és mindkettő gyönyörű! :D
2014. febr. 19. 22:56
 6/10 Noémi4000 válasza:
én a koreait választanám/választottam. (én is amúgy imádom őket) én nem járok tanárhoz hanem inkább könyvekből tanulok :) amúgy nem hiszem hogy a japán nehezebb mint a koreai :D
2014. jún. 17. 17:35
 7/10 anonim válasza:
40%

Én mindenféleképpen a koreait választanám. Nagyon Korea-fan vagyok,de Japánt is imádom az animék miatt :D

A hangul ráadásul könnyen elsajátítható,szóval könnyebb leírni,megjegyezni őket,mint a kanjikat. Az tény,hogy nem valami könnyű nyelv,de meg lehet tanulni.Szerintem. :)

Az én javaslatom,hogy vagy koreaiul vagy japánul tanulj,ha még ideális a kérdésed.:)

2014. jún. 19. 20:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Na melyik mellett döntöttél?
2015. jan. 6. 03:52
 9/10 anonim ***** válasza:
29%
Nem választanék keleti nyelvet
2015. jan. 6. 03:53
 10/10 A kérdező kommentje:
japán és olasz :D
2015. jan. 20. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!