Japánt, olasz, franciát vagy koreait a legérdemesebb tanulni?
Mind a négy nyelv érdekel és tetszik, és nem tudok dönteni. Ti melyiket választanátok a helyemben? Indokokat is nagyon szívessen fogadnék. :)
Egyébként angolul, spanyolul és németül beszélek, ha ez számít bármit is.
Számít,hogy milyen nyelveken tudsz.
Bár ezzel nincs tapasztalatom,de elvileg az olasz hasonlít a spanyolra (ha jól emlékszem mindkettő újlatin nyelv,csak talán más csoportban;nézz utána). [A skandináv nyelvekből pl. többé-kevésbé megértem az alap mondatokat,mivel hasonlítanak az angolra és a németre -szintén egy nyelvcsalád-.]
De én vagy a japánt vagy a koreait javasolnám. Az angol szükséges;a német hasznos lehet Európán belül;a spanyol szintén,bár ezt hasznosíthatod Dél-Amerikában és Amerika déli államaiban is. Pont ezért a két keleti nyelvvel "lefedheted" azt a régiót is.
Hogy a kettő (vagy épp a négy) közül melyik legyen? Ha van rá lehetőséged,akkor próbáld ki mindet (vagy akár nézz mindegyik nyelven) filmet,hogy megtudd melyik tetszik egyáltalán. Ha nem tetszik a hangzása vagy van benne valami,ami nagyon idegesít és nem tudsz túllépni rajta,akkor nem fog menni annyira a tanulása.
Én mindenféleképpen a koreait választanám. Nagyon Korea-fan vagyok,de Japánt is imádom az animék miatt :D
A hangul ráadásul könnyen elsajátítható,szóval könnyebb leírni,megjegyezni őket,mint a kanjikat. Az tény,hogy nem valami könnyű nyelv,de meg lehet tanulni.Szerintem. :)
Az én javaslatom,hogy vagy koreaiul vagy japánul tanulj,ha még ideális a kérdésed.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!