Kb. mekkora szókinccsel lehet profin beszélni akármilyen témában németül?
Figyelt kérdés
Itt a profit úgy értem, hogy kb. annyit tud németül hozzászólni a témához, mint magyarul, talán egy picit kevesebbet, de nem feltétlenül kevesebbet.2014. febr. 1. 18:13
1/9 anonim válasza:
Németűl nem tudom, de angolul 15-25 ezer.
2/9 anonim válasza:
3/9 anonim válasza:
"10 és 30 ezer közötti címszó szerepel egy kisszótárban" - 32-35 ezer szó van benne
4/9 anonim válasza:
"8000 szóval már biztosan megértünk egy kortárs angol regényt" - 20-25 ezres szókincsem van és sokszor még ezzel is elég sok új szó van
5/9 anonim válasza:
"5000-10 000 szó között van egy átlagember passzív szókincse az anyanyelvén" - egy 5 éves gyerek szókincse 5, egy 15 évesé 15-20, és 25 évesé 20-50 ezer.
6/9 anonim válasza:
Olyan tízezer-tizenötezer között már elég
(középfok)
7/9 anonim válasza:
Bizonyára lehetne benne hibát keresni.
Ennek ellenére én úgy gondolom, átgondolt, megalapozott mindkét linkelt oldal.
"10 és 30 ezer közötti címszó szerepel egy kisszótárban" - 32-35 ezer szó van benne
Ez például ha igaz is, teljesen komolytalan.
8/9 anonim válasza:
Hát ha minden témához hozzá szeretnél szólni, ahhoz több kell, mint egy B2-es vizsgához. Egy közepesen képzett német általában 70-80 Ezer szót is használ. De ezzel még nem nyert felvételit az egyetemre.
9/9 anonim válasza:
Amúgy valami konkrét leírást tudtok erről linkelni?
Mármint én elfogadom, ha a wikipédiás linket hülyeségnek ítélitek, ha konkrét értelmes, jobb leírást látok róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!