Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szlavisztikat erdemes tanulni?

Szlavisztikat erdemes tanulni?

Figyelt kérdés
2014. jan. 27. 22:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha alapból benne vagy a választott szláv nyelvbe pl: román, természetesen!! Elég nagy tévhit, hogy egyáltalán nincs munkalehetőség, aki benne van és akarja és jól kommunikál /jól fordít, abszolút megéri, egy ismerősöm ezen végzett (horvát nyelv) és több százezres netto keresete van, egy turisztikai cégnél vezető pozicíót tölt be. Sok sikert!
2014. jan. 27. 22:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod rendesen az adott nyelvet, akkor abszolút semmi értelme nincs. Sőt, ha tudod is az adott szláv nyelvet, akkor is erősen ajánlott az angol magas szintű ismerete is.
2014. jan. 27. 23:00
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a valaszokat!

En ugy terveztem h a jelenlegi angolom es nemetem melle a horvatot valasztom,es ugye szlavisztikan ket szlav nyelv kell es ez lenne a cseh vagy az orosz. Es levelezon emelle az egyetem alatt egy idegenvezetoi okj.

2014. jan. 27. 23:20
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk a román pont nem szláv nyelv.
2014. jan. 27. 23:39
 5/8 anonim ***** válasza:

*szlovákot akartam írni :S

Sok sikert Rókarudi, lesz erre igény, majd meglátod,

aki meg azt mondja, hogy nem ér semmit, ne érdekeljen,

a céljaidat már tudod, valósítsdd meg őket! :) nem

mindenkinek egy nyivákoló csaj kell idegenvezetőnek!

2014. jan. 28. 06:44
 6/8 anonim ***** válasza:
A román tényleg nem szláv nyelv, nem tudom miért van lehúzva az, aki írta.
2014. jan. 28. 10:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Kerlek Titeket ne terjunk el a targytol,tudjuk h nem szlav nyelv!
2014. jan. 28. 11:19
 8/8 webnyelv ***** válasza:

Aránylag felkapottak errefelé a szláv nyelvek, van irántuk kereslet. De attól is függ, hol. Pl. a szlovák határ közelében szlovákot, a horvát határ közelében horvátot érdemesebb tanulni. Lengyelországgal is jó a kapcsolata hazánknak, az orosz meg más szempontból is jó.

Főleg a szomszédos országok miatt lehet rá igény. Persze elhelyezkedni is tudni kell.

Ettől függetlenül az angolt tényleg előnyös tudni még.

A román tényleg nem szláv nyelv, de aki írta, kijavította, mert véletlenül írta el.

2014. jan. 28. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!