Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egynyelvű vs kétnyelvű nyelvvi...

Egynyelvű vs kétnyelvű nyelvvizsgák. Melyiket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A diplomámhoz kéne egy felsőfokú nyelvvizsga (államilag elismert).

Nézegettem a rendszereket és vannak egynyelvű és kétnyelvű nyelvvizsgák is. az egynyelvűek könnyebbek? (mert nincs bennük fordítás?)

Államilag van elfogadottak az egynyelvű nyelvvizsgák?

2014. jan. 27. 15:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Attól is függ, melyik fekszik neked jobban, nézz mintafeladatsorokat, meg attól is függ, melyik egynyelvű és melyik kétnyelvű. Kétnyelvűből talán a Pannon a legkönnyebb, egynyelvűből nem tudom, ha csak a papír kell, én a City&Guilds-t nézném, elődjének a Pitmannek nagyon rossz híre volt, mármint olyan értelemben, hogy minden hülyét átengedtek.

Egyébként jellemzően aki nem tudja az idegen nyelvet, de a nyelvtani alapokkal tisztában van és megvan a józan paraszti esze, annak inkább kétnyelvű, aki viszont jól tudja a nyelvet, de a nyelvtant nem igazán, mert a nyelvet készség szinten beszéli, annak inkább egynyelvű. Én előbbi voltam anno, mivel sosem éltem idegen nyelvterületen, és akkoriban idegen nyelven sem olvastam, nem néztem filmeket, meg hasonlók, ezért 0 volt a nyelvtudásom, így egész könnyedén átmentem a rigó utcain, mert a nyelvtant és a fordítást nagyon belém verték a suliban.

2014. jan. 27. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!