Egynyelvű vs kétnyelvű nyelvvizsgák. Melyiket?
Sziasztok!
A diplomámhoz kéne egy felsőfokú nyelvvizsga (államilag elismert).
Nézegettem a rendszereket és vannak egynyelvű és kétnyelvű nyelvvizsgák is. az egynyelvűek könnyebbek? (mert nincs bennük fordítás?)
Államilag van elfogadottak az egynyelvű nyelvvizsgák?
Attól is függ, melyik fekszik neked jobban, nézz mintafeladatsorokat, meg attól is függ, melyik egynyelvű és melyik kétnyelvű. Kétnyelvűből talán a Pannon a legkönnyebb, egynyelvűből nem tudom, ha csak a papír kell, én a City&Guilds-t nézném, elődjének a Pitmannek nagyon rossz híre volt, mármint olyan értelemben, hogy minden hülyét átengedtek.
Egyébként jellemzően aki nem tudja az idegen nyelvet, de a nyelvtani alapokkal tisztában van és megvan a józan paraszti esze, annak inkább kétnyelvű, aki viszont jól tudja a nyelvet, de a nyelvtant nem igazán, mert a nyelvet készség szinten beszéli, annak inkább egynyelvű. Én előbbi voltam anno, mivel sosem éltem idegen nyelvterületen, és akkoriban idegen nyelven sem olvastam, nem néztem filmeket, meg hasonlók, ezért 0 volt a nyelvtudásom, így egész könnyedén átmentem a rigó utcain, mert a nyelvtant és a fordítást nagyon belém verték a suliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!