Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek durva az angol...

Szerintetek durva az angol akcentusom?

Figyelt kérdés

A srác vagyok a bal oldalon. Egy előadást tartottunk (Finnország). No mindegy, egy szoftver projektünkről volt szó, és kb 1:05 után jövök. Mit gondoltok, szerintetek jobban oda kéne figyelnem, vagy gyakorolnom? Bár lehet hogy az idegesség is benne volt a pakliban :D

No szóval a srác vagyok a bal oldalon :D 1:05től

http://www.youtube.com/watch?v=tWEHn94me_o

2014. jan. 16. 18:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Feltételezem, hogy nem az akcentusra gondolsz, hanem a kiejtésre. Hogyha tényleges angol akcentusra célzol, akkor arra még lehet gyakorolni pár évet, és ahhoz szükség van a speckó hangok angolos kiejtésére is (például a 'think' ige elején lévő hang). Nem vészes, hogyha nem az a lényeg, hogy hibátlanul beszélj. Szerintem értették, hogy mit mondasz. Inkább US angolosan beszélsz, ami nem meglepő, hiszen magyar ember szája arra áll rá automatikusan, nem a UK változatra. A 'submit'-et, 'triangle'-t máshogy ejtik (ezek a kihallhatóbb máshogy ejtett dolgok), van pár hangsúlybeli hiba, a "gonna" és a "yep" mókásan hangzik, de szerintem összességében ez jó. Egy ilyen előadáson valószínűleg nem várnak el tőled perfektséget, ha úgyis értik amit mondasz. Látszik, hogy izgultál kicsit, de majd pár ilyen előadás után elmúlik, nem volt ez rossz.
2014. jan. 16. 19:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem vészes, látszik, hogy izgultál, gondolom, kicsit jobb, ha vkivel csak 2-en vagy, és face-to-face beszélsz. Esetleg hallgathatsz rádiót, filmet, bármit és folyamatosan mondani alatta ugyanazt, amit mondanak, hogy az intonációt is fejleszd. Meg vannak fent hasznos videók a youtube-on, hogy hogyan ejts ki bizonyos angol hangokat (amik magyarban nincsenek). Sok sikert!
2014. jan. 17. 08:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem se vészes. Sőt. Bár kicsit hadarsz. Elég gyorsan beszéltél. Meg mintha remegett volna a hangod. Nyilván az izgalomtól. Én is voltam már így mikor az osztályban a work expirience-ről kellett beszélnem. Hozzáteszem Angliában járok iskolába. Ha lassabban beszélsz akkor elég szép lenne.
2015. okt. 28. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!