Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor adják ki a diplomát...

Mikor adják ki a diplomát nyelvvizsga hiányában?

Figyelt kérdés
Ez a diplomaévem, viszont sajnos nem tudtam még letenni a nyelvvizsgát, csak egy alapfokúm van. Kisgyerek mellett végeztem az egyetemet, közben dolgoztam, de ez kimaradt még, viszont most a pénzt is félre tudtam rá tenni. A diplomáig még próbálkozhatok kétszer-háromszor, de elgondolkodtam a legrosszabbon is. Ha nem sikerül egyszer sem, esetleg csak az egyik fele, akkor mikor vehetem át a diplomámat nyelvvizsga hiányában? Amint leteszem(mondjuk nyáron), következő év szeptemberében azonnal kézhez kapom a diplomát, vagy vár az iskola vele még plusz egy évet, esetleg többet? Köszi a válaszokat előre is!!

2014. jan. 4. 02:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Amit megszerzed a nyelvvizsgát az adott intézmény rendelkezésedre bocsájtja a diplomádat. Ünnepélyes keretek között csak a megadott időben tudod átvenni. Ha nem sikerül a nyelvvizsgád akkor az abszolválást számítva 3 évnek el kell telnie. (Ez intézményenként változó- belső nyelvvizsga, csak az egyik fele a nyelvvizsgának stb.) Viszont ez csak azokra a hallgatókra vonatkozik akik 2013 előtt abszolváltak. Remélem érthető voltam és tudtam segíteni.
2014. jan. 4. 11:06
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezt az abszolválást gondolom a nyelvvizsga-amnesztiára érted, ami 2013-ig volt érvényben. Nem fontos nekem az ünnepi átadás, szóval jó tudni, hogy a nyelvvizsga megszerzése után átvehetem bármikor a diplomát :) (ha jól értettem). Köszönöm szépen a választ!!
2014. jan. 4. 12:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Az abszolválás hétköznapi nyelven az államvizsga. Szóval ha legkésőbb 2013-ig államvizsgáztál akkor rád is vonatkozik a nyelvvizsga amnesztia. De inkább használd ki azt a fennmaradó két nyelvvizsga időpontot :)
2014. jan. 4. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!