Igaz az, hogy 2008-tól a szakmai szóbeli nyelvvizsgát össze lehet vonni egy sima középfokú írásbelivel, és így lesz egy általános komplex nyelvvizsgám?
Ez hülyeség. A szakmai azért szakmai, mert a szakmáddal kapcsolatos szituációkban kell bizonyítanod, hogy megfelelően tudod alkalmazni a megfelelő szakmai kifejezéseket..
hiába tudsz beszélni mondjuk a magyar oktatásról, konyháról, ha mondjuk a gazdasági vagy az egészségügyi szektorban kívánsz elhelyezkedni..
A szakmai dolog az fontos, bizonyos tekintetben egyszerűbb, mint a sima.. Főleg ha tetszik amit tanulsz és érdekel is..
Kedves kérdező!
Valóban nehezítés lehet a szakmai rész annak / szókincs, aki nem tud megfelelően megnyílni és folyamatosan beszélni az adott témában.. De annak, aki mindig is ezt szerette volna tanulni, aki átlátja és érti az összefüggéseket, aki szereti a szakmáját, és szívesen beszél idegen nyelven, annak véleményem szerint inkább a szakmai a "könnyebb".. pont a leegyszerűsített témakör végett. speciel, én inkább beszélek a magyar borvidékekről, magyar konyháról, szálloda felépítéséről, munkafolyamatokról, ilyen-olyan turizmusról, mint a nemzetközi politikáról vagy az örökbefogadásról.. (Most csak hasraütésszerűen írtam pár példát :))
ezért az, aki nem megy át sokadszorra sem, annak talán nem azon a területen kellene elhelyezkednie.. mert pont az idegenforgalom az, ahol a szakmai tudásra és a nyelvtudásra is egyaránt szükség van! Ebben remélem egyetértünk :) A szakmai tudás nem olyan nehéz és lehetetlen, nem száraz.
Azt tudtam, hogy a komplex szakmai középfokúnak felel meg, tehát pl életrajzban B2-nek kell írni.. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy egyesíthető... Szóval, ha valamelyik rész nem sikerül, elmegyek általánosra és ha az egyik rész szakmai, automatikusan megadják a szakmait??? Pl ha szóbeli nem sikerül, megcsinálod pl Origón, az úgy teljesértékű szakmai???? Vagy az írásbelit?
Hihetetlen :) elhiszem, hogy ezt írták, de akkor a fősulik-egyetemek miért nem elégszenek meg egy általános B2 komplex-szel? úgy értem, miért nem elég az emeltszintű érettségi eredményéért kapott papír, miért kell pluszban vizsgázni mindenkinek???? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!