Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Németül tudók, hogyan kell...

Németül tudók, hogyan kell kiejteni ezt a két nevet?

Figyelt kérdés

Heinrich von Kleist (heijnrih? hájnrih? / kleiszt? Klájszt?)

Kolhaas Mihály (kolász?)

2009. nov. 22. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:

henrik von klejst

kolhaz mihaly

2009. nov. 22. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:

ha osztrák akkor hejnrik fon klejszt

ha német, akkor hájnrik fon klájszt

de inkább az előbbi, legalábbis a történelemben akkor is ej-jel mondják ha igazából német az ipse.

2009. nov. 22. 22:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Én meg inkább azt mondom, hogy az utóbbi, mert az az igazi német. Különben meg nem vettem észre, hogy bécsben ezt másképpen mondanák. Szerintem mindenképpen áj és nem ej
2009. nov. 23. 18:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy 'áj' !!!!!

DE a végén nem 'K' van, hanem 'CH'!!! Nagyon idegesítő, ha valaki k-kat mond a ch-k helyett.

És az 'r' betűt ne perrgesd, hanem raccsolva kell ejtsd.

2009. nov. 24. 16:17
 5/6 anonim ***** válasza:
szerintem nem egy született némettel fog beszélgetni erről, szóval majdnem mindegy, hogy mondja ki :D de a ch dologban igazad van, már olyan rég tanultam németet h az angol teljesen átfedésbe került vele :D
2009. nov. 24. 19:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Hájnrich -
2016. okt. 24. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!