Németül tudók, hogyan kell kiejteni ezt a két nevet?
Figyelt kérdés
Heinrich von Kleist (heijnrih? hájnrih? / kleiszt? Klájszt?)
Kolhaas Mihály (kolász?)
2009. nov. 22. 21:32
2/6 anonim válasza:
ha osztrák akkor hejnrik fon klejszt
ha német, akkor hájnrik fon klájszt
de inkább az előbbi, legalábbis a történelemben akkor is ej-jel mondják ha igazából német az ipse.
3/6 anonim válasza:
Én meg inkább azt mondom, hogy az utóbbi, mert az az igazi német. Különben meg nem vettem észre, hogy bécsben ezt másképpen mondanák. Szerintem mindenképpen áj és nem ej
4/6 anonim válasza:
Az biztos, hogy 'áj' !!!!!
DE a végén nem 'K' van, hanem 'CH'!!! Nagyon idegesítő, ha valaki k-kat mond a ch-k helyett.
És az 'r' betűt ne perrgesd, hanem raccsolva kell ejtsd.
5/6 anonim válasza:
szerintem nem egy született némettel fog beszélgetni erről, szóval majdnem mindegy, hogy mondja ki :D de a ch dologban igazad van, már olyan rég tanultam németet h az angol teljesen átfedésbe került vele :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!