Idegen nyelven nagy mennyiségű egyetemi anyagot milyen módszerrel tudnék hatásosan megtanulni?
Van egy olyan érzésem, hogy a vastagbetűs kérdés, és az apróbetűs magyarázat ellentmond egymásnak. A vastagbetűs kérdés a tanulásra vonatkozik. Az apróbetűs magyarázatban már "memorizálás" szó szerepel, amit csúnyán és magolásnak szoktam hívni.
Nos, ha valóban a megtanulás (az értelmezve megtanulás) a cél, egy-egy részegység (oldal / fejezet) elolvasása után kivonatot írnék a lényegről. Mint annakidején az érettségi tétel...
És ezeket a kivonatokat tanulnám meg, hogy az első néhány percben a vizsgán folyamatosan tudjak beszélni. Általában aki magabiztosan és meggyőzően beszél néhány percet egy adott vizsgatétellel kapcsolatban, azt nem szokták különösebben vegzálni...
Írásbeli vizsgáim vannak egyelőre, az elsőn már sikeresen túl vagyok, találtam egy részéhez vázlatot neten, és igazad van, tényleg így volt a legkönnyebb megtanulni. :) Köszönöm szépen a választ.
Tanulni és bemagolni az anyagot valóban más tészta, én örülnék neki, ha a tanultak hosszú távon is megmaradnának. Azt hiszem, idegen nyelven magolni nem is nagyon lehet, mert próbáltam az elején, de kiderült, hogy a leírtak jelentésével alaposabban kell foglalkoznom, hogy megmaradjon az anyag, mintha magyarul kéne tanulnom. Csak épp az idő nem volt segítségemre ebben, de ez a kivonatos módszer tényleg bevált, köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!