"Along the way" nek mi a pontos jelentése?
Pedig a gugli is kivételesen elég jó fordítást ad: "az út mentén".
(Along, alongside: végig valami mentén.)
Esetleg annyit jelenthet még, hogy végig az idő alatt, vagy amíg valami más történik.
(#1 voltam.)
A qoogle az nem jól fordít!
Itt a teljes mondat. Semmiféle út menti szó nem stimmel hozzá a szövegkörnyezetbe.
Join Feifei and Neil as they role-play a business conversation which involves asking some personal questions, and pick up some useful phrases and cultural tips along the way.
Te meg nem érted, az első mit írt. Mivel te csak ennyit jelöltél meg, hogy 'along the way', ő csak ennyit tudott beguglizni, és el kell mondjam, tényleg jól fordítja a google.
Legközelebb akkor közöld az egész mondatot...
Másrészről hasonlót jelent, "illik" a szövegkörnyezetbe, mert arról szól, hogy a két csávó üzleti megbeszélést játszik el, amiben személyes kérdéseket tesznek fel egymásnak és ezalatt/eközben, szóval "útközben" (along the way) felhoznak néhány hasznos és kulturális témát.
Join Feifei and Neil as they role-play a business conversation which involves asking some personal questions, and pick up some useful phrases and cultural tips along the way.
-> Csatlakozz F-hez és N-hez, akik a szerepjátékban üzleti csevelyt folytatnak, ami személyes kérdéseket is tartalmaz, és >> EKÖZBEN << csípj el pár hasznos kifejezést és kultúr infót is.
Én a németet képtelen is lennék megtanulni... Hát ahhoz grat neked. :)
Utolsó pontosabban fogalmazott, a "pick up"-ot figyelmen kívül hagytam.
Kitartást akkor a tanuláshoz.
along the way = útközben, menet közben
pick up = felszed, magára szed
És ez kivételesen olyan eset amikor mind a szó szerinti, mitn az átvitt értelme 1 az 1ben az, mint a magyarban, tehát kivételesen nyugodtan lehet tükörfordítani az egészet.
Ennyire egyszerű.
("on the way" azt jelentené hogy "úton", és ugye magyarul se mondjuk ezt az átvitt jelentésre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!