Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi az előnye és mi a hátránya...

Mi az előnye és mi a hátránya a német nyelvtanulásnak?

Figyelt kérdés

#hátrány #német nyelv előnye
2013. nov. 18. 18:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hátránya nincs, hiszen minden nyelv hasznos. Haszna: tudni fogsz németül. Németország és Ausztria itt van mellettünk, ott élesben alkalmazhatod is.
2013. nov. 18. 18:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem a hátrányát, mert a felsőfokú német vizsgámhoz prezentációt kell csinálnom, kaptam tartalomjegyzéket (hogy mi legyen benne a prezentációba ) és az is benne volt hogy előnye hátránya és mindegyikhez minimum 5-öt írnom kell. De azért köszönöm :)
2013. nov. 18. 18:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretem a nyelvet, a kedvenc tantárgyam, így hátrányt nem tudok mondani. :)

Előnyét viszont tudok.

-Tudsz legalább 1 idegennyelvet, és nyelvvizsga ma már szinte mindenhez kell.

-Ausztria,Németország és Svájc itt van a közelben, hasznosítani tudod a tudásodat.

-Ma már rengeteg német cég van nálunk is, ezáltal előnybe veszik ha tudsz németül.

-Ha Németországban,Ausztriában,vagy Svájcban találsz munkát, előny, ha az anyanyelvükön beszélsz hozzájuk, hiszen, ha belegondolsz, te is jobban örülnél olyan munkásnak, aki az anyanyelveden beszél hozzád, nem pedig valamilyen más nyelven hablatyol, amit, esetleg nem is értesz.

2013. nov. 18. 18:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha te választottad a témát, és nem kiosztották rád, akkor sürgősen válassz másikat. Pro-kontra érveléshez sokkal összetettebb, kézzel fogható előnyökkel és hátrányokkal rendelkező témát kell választani. Főleg egy felsőfokú nyelvvizsgához. DSD-ről van szó? Mert akkor még inkább..
2013. nov. 18. 18:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen, DSD-ről és sajnos ők adták ki nekem ezt a számomra se kedves témát, mivel totál nehéz írni előnyt és hátrányt! Köszi mindenkinek :)
2013. nov. 18. 19:13
 6/11 anonim ***** válasza:
Ez jó nagy hülyeség. Több szempontból is... én tavaly DSD-ztem, senki se mondta meg, milyen témát válasszunk, nekünk kellett olyat, ami érdekel minket és jó is. Én a gyerekszegénységről beszéltem, ami azért értelmességében meg összetettségében nem is hasonlítható ehhez a hülye témához... Ezzel simán el tudsz hasalni, önhibádon kívül...
2013. nov. 18. 19:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Hát ha mindenáron erőszakkal hátrányokat keresel, én olyanokat tudnék, hogy amíg éppen felmondod a német szavakat, nem tudsz baklavát enni közben, mert összeragad a szádban. Ennél komolyabb hátrányával én még nem talákoztam a némettanulásnak.
2013. nov. 19. 08:27
 8/11 anonim ***** válasza:

Hátránya nem nagyon van, hiszen nem kötelező

tanulni

2013. nov. 19. 11:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Hátránya: sok időt elvesz, mire rendesen megtanulod; baromi sokat...

Előnye: sok pénzt lehet vele keresni

2013. nov. 19. 17:19
 10/11 anonim ***** válasza:

Hátránya hogy amíg megtanulsz németül két másik nyelvet is megtanulhattál volna.

Németből többet tanultam mint spanyolból és oroszból összesen, mégis le vagyok maradva.

2013. nov. 19. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!