Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 3 év alatt egy gyenge középfok...

3 év alatt egy gyenge középfoktól el lehet jutni egy közel anyanyelvi szintű nyelvtudáshoz angolból?

Figyelt kérdés
Most nyáron meglett a középfokú nyelvvizsgám, ami igencsak sz.. lett. Írásbeli 62%, szóbeli 64%. 10.-es vagyok, májusban megyek előrehozott érettségizni. Remélem az jobban fog sikerülni, szükségem lenne a minél jobb eredményre a továbbtanulás miatt. Még van picit több, mint 2 és fél évem a gimiből, viszont azt gondolom jó lenne külföldön tanulni. Erről a szintről, persze megfelelő gyakorlással és segítséggel el lehet jutni egy majdnem anyanyelvi szintű tudáshoz ( a kiejtést leszámítva ) ez idő altt?
2013. nov. 16. 15:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha naponta több órát rászánsz, esetleg. Egyedül aligha. Javaslom, hogy keress magántanárt, akivel a nyelvtant az elejétől átveszitek NAGYON alaposan, plusz szókincsfejlesztés, sok-sok beszéd. Heti 2-3 óra nála + otthon is napi 2 óra gyakorlás minimum. Ne vedd rossz néven, de ez a viszgaeredmény nagyon ergya, oké, a papírod megvan róla, de ez ... Nem igazán tudás.
2013. nov. 16. 16:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, esetleg ha beszerzel egy anyanyelvi barátot vagy barátnőt.
2013. nov. 16. 17:26
 3/4 A kérdező kommentje:

Magán tanárhoz járok, úgy készültem a középfokúra és most az érettségire is.

Igazából majdnem a semmiről kezdtem 9.-ben tanulni az angolt, általánosban a Pre. S.,Pre. C.,Pa. S., Pa. C. kívül semmit, még egy komolyabb nyelvtani szerkezett sem vettünk.

Picit azért szeretném pontosítani a kérdést, közel 3 év alatt eljuthatok egy olyan szintre komoly gyakorlással,tanulással, amivel elboldugolok egy angol nyelvű egyetem? Tisztábban vagyok, hogy majdnem egy anyanyelvi szintű tudásra lenne szükségem, de annyiszor hallom, hogy középfokúval mentek gimibe vagy egy gyenge felsőfokúval egyetemre tanulni külföldre.

Vagy inkább tegyek le a külföldi továbbtanulás lehetőségéről?

2013. nov. 16. 19:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Mondjuk olvasd el akkor még1x az elsző hsz-t. Gyenge felsőfokkal meg ja, lehet menni külföldre, a közértben megérteted magad meg el tudod navigáltatni magad a legközelebbi boltig, de egyáltalán nem biztos, hogy az első hónapokban valóban megérted a tananyagot, meg is tudod tanulni és le tudsz belőle vizsgázni.
2013. nov. 17. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!