Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyolul vagy oroszul tanulná...

Spanyolul vagy oroszul tanulnátok?

Figyelt kérdés

Szeretnék megtanulni még egy nyelven (angolul és franciául tudok). Szerintetek a spanyol vagy orosz jobb választás? Mindkettő nagyon tetszik... A nyelvek nehézségéről és hasznosságáról miket tudtok mondani?

A "tanulj németül" válaszolók kíméljenek, mert biztos nem fogok, olyan csúnya.

2013. nov. 9. 21:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Spanyolul. Dallamos nyelv és mivel a franciához hasonlóan a latin nyelvcsaládba tartozik így hasonlít is rá nyelvtanilag is meg képzésileg is. Ráadásul a nyelvtani logikája hasonlít a magyaréhoz nem úgy mint az angolnál hogy hatalmas nagy szakadék van közte meg a magyar között.
2013. nov. 9. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Ha azt akarod, hogy haszna is legyen, akkor inkább az oroszt.

Az angollal már elboldogulsz nyugaton, viszont kelet felé is elkeveredhetsz...

2013. nov. 9. 21:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
spanyol könnyebb lenne :)
2013. nov. 9. 22:08
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
A spanyol sokkal könnyebb lenne így neked, de úgy hallom most mindenhonnan, hogy az orosz meg hasznosabb! Mindegyik szerethető nyelv, ismerek spanyolost és oroszost is:)
2013. nov. 9. 22:28
 5/8 Vree ***** válasza:
100%

Alapvetően az a kérdés, nyugatra vagy keletre akarsz nyitni?

Nálam egyértelműen a nyugati irány a domináns (olyan munkákat végzek, olyan kulturális dolgokkal keveredek kapcsolatba), tehát spanyol.

Hogy az orosz igény jön vissza, arról én is hallottam, fogalmam sincs róla hogy valóság-e vagy mítosz. Persze az ember érti valamennyire a logikáját: az orosszal jó vagy egész Észak-Ázsiában, na de mikor voltak nekünk utoljára azzal a térséggel komoly politikai kapcsolataink?

(Bár biztosan vannak itt is orosz cégek, ahol érték.)

Fordítási munkalehetőségek meg jó-jó, de felsőfok + diploma alatt nem nagyon alkalmaznak semmilyen nyelvből fordítókat, úgyhogy amíg nincs itt az asztalon a bölcsészdiploma, addig ezt a szempontot nem nagyon hangsúlyoznám.

A spanyollal megkapod Dél-Amerika nyugati felét meg Mexikót, illetve egy európai országot. Nekem azért jött nagyon jól, mert a nyugati cégek, akik Mo.-n is itt vannak, előszeretettel helyeznek ki leányvállalatokat arrafelé, tehát nekem nagyon jól jött hogy tudtam velük beszélni.

Persze nem látok rá a nagy egészre, tehát ha valaki az orosz mellett tudna jól érvelni, engem is érdekelnének az okok.

2013. nov. 10. 11:22
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Az orosz minden szempontból előnyösebb.
2013. nov. 10. 19:49
 7/8 anonim válasza:
100%
orosz
2013. nov. 10. 20:16
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább tanulj németül!

Csak vicceltem, amúgy szerintem a spanyol, de hallgass a szívedre, és ne pedig innen dönts, hogy mi mit mondunk, hogy ez hasznosabb, vagy hogy az...

2013. nov. 11. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!