Spanyolul vagy oroszul tanulnátok?
Szeretnék megtanulni még egy nyelven (angolul és franciául tudok). Szerintetek a spanyol vagy orosz jobb választás? Mindkettő nagyon tetszik... A nyelvek nehézségéről és hasznosságáról miket tudtok mondani?
A "tanulj németül" válaszolók kíméljenek, mert biztos nem fogok, olyan csúnya.
Ha azt akarod, hogy haszna is legyen, akkor inkább az oroszt.
Az angollal már elboldogulsz nyugaton, viszont kelet felé is elkeveredhetsz...
Alapvetően az a kérdés, nyugatra vagy keletre akarsz nyitni?
Nálam egyértelműen a nyugati irány a domináns (olyan munkákat végzek, olyan kulturális dolgokkal keveredek kapcsolatba), tehát spanyol.
Hogy az orosz igény jön vissza, arról én is hallottam, fogalmam sincs róla hogy valóság-e vagy mítosz. Persze az ember érti valamennyire a logikáját: az orosszal jó vagy egész Észak-Ázsiában, na de mikor voltak nekünk utoljára azzal a térséggel komoly politikai kapcsolataink?
(Bár biztosan vannak itt is orosz cégek, ahol érték.)
Fordítási munkalehetőségek meg jó-jó, de felsőfok + diploma alatt nem nagyon alkalmaznak semmilyen nyelvből fordítókat, úgyhogy amíg nincs itt az asztalon a bölcsészdiploma, addig ezt a szempontot nem nagyon hangsúlyoznám.
A spanyollal megkapod Dél-Amerika nyugati felét meg Mexikót, illetve egy európai országot. Nekem azért jött nagyon jól, mert a nyugati cégek, akik Mo.-n is itt vannak, előszeretettel helyeznek ki leányvállalatokat arrafelé, tehát nekem nagyon jól jött hogy tudtam velük beszélni.
Persze nem látok rá a nagy egészre, tehát ha valaki az orosz mellett tudna jól érvelni, engem is érdekelnének az okok.
Inkább tanulj németül!
Csak vicceltem, amúgy szerintem a spanyol, de hallgass a szívedre, és ne pedig innen dönts, hogy mi mit mondunk, hogy ez hasznosabb, vagy hogy az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!