Gimnáziumban tanulok németet és angolt. Melyikből nyelvvizsgázzak? (további lent)
Figyelt kérdés
Altalanos iskolaban nemetet tanultam,ami szinte semmi nem volt,az oktatasnak koszonhetoen. Itt a gimnaziumban kezdtem el az angolt,mindig jo eredmennyel zartam,most vegzos vagyok.
Mindkettobol 5os vagyok,es mindkettore mindig is tanultam,keszultem,de megsem erzem,h tudnek szerezni nyelvvizsgat....
Es nem tudom,h melyik nyelvbol allok hozza kozelebb. Egy kicsivel jobban szeretem angolt ,mert ragadosabb nyelv,minden angol nyelvu .zene , gep stb.
Nemettel ugy vagyok,h ha arra esne a dontesem ,akkor talan nem szivesen tanulnek ra ,de viszont megiscsak elso nyelvem,igy kozelebbinek erzem ebbol a nyelvvizsgat.
Mindenkepp magantanart szeretnek,van kb fel evem. Mit tanacsoltok,melyik nyelvet valasszam?egyszeruen nem tudom..
2013. nov. 9. 00:09
1/3 anonim válasza:
Válaszd azt amelyiket jobban szereted tanulni, mert ha az első nyelvvizsgádra olyan nyelvre készülsz fel amit utálsz, akkor a további nyelvtanulástól elmehet a kedved.
2/3 Nagy Regi válasza:
mivel olyan országok közelebb vannak ahol németül beszélnek ezért logikusabb a németet választani
3/3 anonim válasza:
Leírom az én tapasztalatomat. A Gimnáziumban az osztályból 20an angolosak 10en németesek voltunk. Az angolosok, állandóan azzal jöttek, hogy a németet felesleges tanulni, úgyse lesz jó semmire, sokkal jobb és könnyebb életük lesz így nekik. Csak azt az egy aprócska tényezőt nem vették figyelembe, hogy Bécs, itt van a szomszédban. A gimnázium után, közülünk akik németet tanultunk 8an Bécsbe mentünk továbbtanulni, a többi meg csak Magyarországon tudott tanulni. (Már aki) Volt olyan akit nem vettek fel, vagy csak önköltségesre, de ezt nem tudták fizetni. Most jelenleg a volt osztályból a németeseknek "arany sorsuk van" Németországban, Ausztriában élünk/dolgozunk, a többiek pedig itt szívnak Magyarországon. A leg utóbbi osztálytalálkozón elhangzott, többektől is, ha visszacsinálhatná németet tanulna. Tehát szerintem németet válassz. + Van egy fejvadász cégnél dolgozó ismerősöm, és mondta, hogy az angolosokból Dunát lehet rekeszteni, a németeseket sokkal jobban keresik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!