Mennyire nehéz a norvég nyelv?
Azon gondolkodom, hogy elkezdenék egy új nyelvet megtanulni, és a norvég nagyon tetszik így elsőre. Melyik nyelvhez hasonlítanátok a nyelvtani részét? Mennyire nehéz mondjuk az angolhoz vagy a némethez képest?
Mennyire nehéz Bp-en norvég nyelvtanárt találni? Gondolom nincs belőlük minden sarkon, mint angol meg német tanárból...
Szerintem könnyű nyelv aránylag. Az igeragozás egyszerű, alig vannak ragok, túl sok igeidő sincs. A melléknévragozás kicsit bonyolultabb már, és a főnévragozás is kicsit.
A németnél mindenképpen könnyebb. Talán az angollal egy szinten lehet a nehézsége, ha mindent összevetve nézzük, mert az angolban meg az igeidőkből van sok, viszont nincs melléknév- és főnévragozás.
És azt hiszem, van nyelvtani nem is a norvégban.
Kinek mi a nehéz.
De valóban, ha angolul, vagy németül tudsz, az nagy könnyebbséget jelent. A nyelvtan hasonló az angolhoz, de van sok eltérés is. Németül nem beszélek, úgyhogy azzal annyira nem tudnám összehasonlítani a nyelvtant.
Hogy Magyarországon milyen egy norvég nyelvtanár, nem tudom, mindenesetre azért van pár lehetőség skandináv nyelveket tanulni Budapesten.
Nekem inkább az a problémám, hogy Norvégiában annyi dialektus van, amikkel egy mo-i kurzuson nem igen lenne lehetőséged megismerkedni, olyan,mintha egy másik nyelven beszélnének..
Ki akarsz költözni Norvégiába egyébként, vagy csak egy hobbi a nyelvtanulás?
Akkor esetleg megpróbálhatod ezt a nyelviskolát:
Bár nem tudom, jók-e, vagy sem, nézegesd a honlapjukat, és az árakat. Valahol el kell végül is kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!