Hallottam olyanról, hogy valaki éjjel-nappal hanganyagokat hallgatott. Igaz? (bővebben)
Figyelt kérdés
... idegen nyelven, ami nagyon megnövelte a tanulás hatékonyságát. Én is megpróbáltam, de szerintem képtelenség úgy elaludni. Más próbálta már? Mi erre a módszer? Hallott más is erről?2013. nov. 2. 22:22
1/5 anonim válasza:
Az éjjel-nappal az túlzás, de én eleve úgy tanulom az idegen nyelveket, hogy olvasom őket (regényt, és nem könnyítettet), meg hallgatom őket (filmek, sorozatok, zenék).
Igen, lehet így tanulni.
2/5 A kérdező kommentje:
Én is szoktam olvasni és sorozatot, filmet is idegen nyelven nézek. Ezzel viszont még inkább rögzíthetném a tudást.
2013. nov. 2. 22:42
3/5 anonim válasza:
Szerintem az éjjel-nappalt nem szó szerint kell venni hanem hogy nagyon sokat hallgatott.
Reggelente nekem 2 óra mire beérek az egyetemre, addig angol nyelvű regényeket olvasok, beérve az előadások nagy részét angolul tartják(van azért olyan tárgy amin el lehet aludni a több órás üléstől), hazafele megint olvasok két órát, hazaérve megnézek pár sorozatrészt angolul vagy BBC rádiót hallgatok. Ennyi angol mellett tanulás nélkül meglett C1 nyelvvizsga, gondolkozom rajta hogy meg kéne próbálni egy C2-t is.
4/5 anonim válasza:
Bár nem éjjel nappal, de rengeteg spanyolt hallgatok: hangoskönyv, zene, hírek stb, fél éve tanulom és iszonyat gyorsan rögzül. Azt veszem észre, hogy olyan igeidőket használok, amit még nem is tanultam, csak valahonnan megmaradt, hogy így kell használni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! : ) Sok sikert mindenkinek a tanuláshoz!
2013. nov. 3. 16:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!