Kb. mekkora szókinccsel kell rendelkezni egy sikeres angol alapfokú szóbeli nyelvvizsga (Origo) letevéséhez? Kb. mennyi szót kell tudni?
Tapasztalatból tudom mondani, hogy a magnóhallgatás talán az egyik legnehezebb. A honlapon feltett magnószöveg jóval érthetőbb és lassabb, mint a nyelvvizsgán. Ha teheted nézz sok angol nyelvű filmet. (a dvd-ken a legtöbbet már át lehet állítani angol nyelven beszélőre és magyar felíratúra)
A szóbeli részéről pedig fontos, hogy mindenről legyen kb. 2-3 mondatos mondanivalód. (pl: utazás, időjárás, tanulás, lakhely stb.)
már nekem is van tapasztalatom, voltam a vizsgán. nekem a magnó volt a legkönnyebb. Csodálkoztam is, mert mindenhonnan azt hallottam,hogy a magnó milyen nehéz. Egyébként arra gyakoroltam a legtöbbet, sok filmet néztem felirattal, és rengeteg magnófelvételt hallgattam.
Amivel bajom van, az az,amikor meg kell szólalni :(
A kérdésekre valahogy fel lehet készülni, meg igazából a képre is, de a szituáció nekem halál :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!