Hogy működik az írásbeli és szóbeli az ÖSD nyelvvizsgán?
Voltam már egyszer az ÖSD nyelvvizsgán, de nem nagyon értettem, hogy mit is kellett volna nekem csinálni. A kérdésem, hogy valaki le tudná nekem írni, hogy a szóbeli résznél mit is kéne csinálni? Tehát, beülök és ahelyett, hogy 2 percig mosolygok a vizsgáztatóra és nézek hülyén, hogy mivel kéne kezdeni. :D
Ugye meg van a feladatsor, az első, hogy beszélgetni kell az adott városról (gondolom, ahol vagyunk), na de hogy kezdjem el? Köszönök, aztán gyere körbevezetlek vagy mi? :D Valaki egy részletes leírást a párbeszédről, köszönöm. :D
Ha már itt vagyok, akkor az írásbelire is rákérdezek. :D Szóval az utolsó részénél, amikor levélírás van, tudtok ilyen sablon szövegeket írni nekem, amibe elég ha behelyettesítem azt a pár szót, ami az akkori vizsgán lesz. :D Tudok én is egy párat, de úgy tűnik, hogy nekik nem volt jó.... :D És a másik levélnél, hogy kell elkezdeni? Kell egy cím vagy csak simán elkezdek egy bevezető 2 mondattal, aztán tárgyalásban kifejtem a véleményem és a végén 2 mondattal összegzem? :D Nekem valahogy ezek nem állnak össze. :D
És valaki tudja, hogy honnan lehetne példa teszteket leszedni? Mert a hivatalos ÖSD honlapján csak egy sor van, de gondolom ha azt kívülről megtanulom, csekély az esélye, hogy azt kapom. xD Vagy valami könyvet, ami ehhez jó. :D
Vagy próbálj meg
más nyelvvizsgát (ami könnyebb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!