Ki tanul franciául?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek a nyelvről??Hogy bővítitek a szükincseteket??

2013. szept. 23. 19:28
 1/6 A kérdező kommentje:
bocsánat: *Hogyan/Mivel bővítitek a szókincseteket?
2013. szept. 23. 19:29
 2/6 anonim ***** válasza:
19%
Na és ki franciázik ?
2013. szept. 23. 19:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

En :)

Szeretem,imadom.

Es francia zeneket hallgatok,konnyebb konyveket, folyoiratokat olvasok, valamint filmeket nezek.( felirattal, felirat nelkul, mikor hogyan)

2013. szept. 23. 19:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Salut :)

Én is franciás vagyok.

Gimiben tanulom,de olyan szempontból szerencsés vagyok hogy van segítségem.

A France-Euro expressből tanulok,nekem eléggé tetszik ez a könyv-de ez csak az én véleményem.A Quartier Libre-t vettem meg mellé,ami szerintem szintén nagyon jó.

Szókincsbővítés:

1. A Quartier Libre-ből

2.Francia dalokból is ki lehet írni ismeretlen szavakat,szerintem ez is remek lehetőség

3.Internetes tanuló oldalak: én konkrétan a Livemocha-t használtam/használom,de most már kicsit átrendeződött.

4.Szerintem azt is meg lehet tenni- igaz,ezt még személy szerint nem próbáltam- hogy netes szövegekből kiírsz szavakat.Például cikkekből,vagy valami.

A nyelvet meg szeretem,szerintem kifejezetten szép nyelv,vagyis nekem szép.

Annyira nehéznek se találom,de sokak szerint nehéz.Nekem még nem volt gondom vele.

Ha tudsz más újlatin nyelvet,akkor az is segíthet,vagy az angol.

Valamennyire.

2013. szept. 23. 22:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is tanulom egy ideje. Mi a suliban a Rond-Point könyvből tanulunk, ami kész rémálom, egy dolog jó benne: a szókincse, és az tényleg elég bő ahhoz, hogy a kettes kötet végén le lehessen tenni az érettségit. Magánórára is járok, ott a France-Euro-Expresst használjuk, ami nagyon jól van felépítve, és hasznos gyakorlatok vannak benne, amik oda-vissza megtanítják a tanult dolgok használatát. Egyedül belekezdtem Gaál Ottó Kreatív nyelvtanfolyamába is, ami néhol nekem zavaros, de a szólapjait imádom.

De a szókincsem 80%-át dalszövegekből szerzem, egy-két filmből, idézetekből, versekből.

A nyelvet magát meg imádom, és jelenleg biztos vagyok abban, hogy ebben az irányban indulok el az egyetemen is. :))

2013. szept. 24. 22:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Harmadik vagyok.

Utolsóhoz hasonlóan,én is a franciával tervezem a jövőt.Meg az orosszal.Jelenleg így néz ki.

:) Én is nagyon-nagyon szeretem.

A franciát is,meg oroszt is.

2013. szept. 24. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!