Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hosszú kérdés? Sikertelen...

Hosszú kérdés? Sikertelen nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Tavaly voltam 9-es és megcsináltam a felsőfokú szóbeli részét.Elsőre meglett,nem is nagyon rossz százalékkal.

De az írásbeli most nem lett meg :(

Már másodjára mentem,és lehet megpróbálnám még egyszer de eléggé lehangoló hogy nem sikerült.Az első és a második nyelvvizsgám között (a 2 írásbeli között) félév telt el.

Az első Euro-s volt,a második Bme-s.

Az elsővel ellentétben most tanultam amennyit tudtam,és külön jó volt hogy nyáron tudtam készülni,mert nem biztos hogy suli mellett lenne ennyi időm.

Meg a nyelvvizsgával párhuzamosan tanultam egy másik vizsgára is (az egy másik nyelvből volt),és az is jó lett,az írásbeli része 98%.

Tudom hogy nem mindenkinek van 9-ben felsőfokú szóbelije,szóval nem kéne annyira rínom,de engem azért elszomorít kissé.

Szóval,most Bme-n voltam,és elsőre az Euro se volt a legkönnyebb,de kevesebb tanultam rá mint a mostanira.

Most visszanézve az Eurot,viszonylag könnyűnek tűnik.

Vajon érdemes újra megpróbálni?

Ami még eszembe jutott,hogy hagyom egy ideig az írásbeli nyelvvizsgát,óriási mértékűt úgyse tudok fejlődni,meg még csak tizedikes vagyok,meg suli mellett ki tudja hogy lenne rá időm.

Szóval,1.vagy elmegyek megpróbálom még egyszer.

2.vagy elkezdem felhozni a franciámat/oroszomat és esetleg abból majd középfokút

3.nem csinálok semmit,majd megyek nyáron vagy jövőre írásbelizni

2013. szept. 23. 15:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Talán több időt kéne kihagynod,hogy jobban tudj készülni meg le is ülepedjen az anyag
2013. szept. 23. 16:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Betekintettél az írásbelidbe?

Hogy mi az, ami miatt nem lett olyan jó,hogy megadják.

Mert abból tudnál tanulni és azokra a részekre jobban készülnél

2013. szept. 23. 16:14
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem néztem meg,nem a mi városunkban írtam.

Egyébként annyira túl jó egyik rész se lett.

Mikor az Euro-son voltam,ott amúgy az volt a hiba hogy "rossz" fordítást írtam,mert azt a részét csináltam meg ami nehezebben megy.Pont azt kéne,amit tudok jobban.

Meg,ott a levélírásra kaptam a legtöbb pontot.

Itt,úgy annyira egyik se volt jó szerintem.

2013. szept. 23. 17:43
 4/8 A kérdező kommentje:

Amúgy szerinted mennyi időt kellene kihagyni?

Igazából,én mégis remélném hogy sikerülne.

Mert anyukám már azt mondja hogy próbáljam meg még egyszer,meg hogy próbáljam ameddig nem sikerül.

Én meg nem szeretnék egy évig ülni rajta.

:/

2013. szept. 23. 17:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt semmiképp ne csináld, hogy nem foglalkozol vele, mert akkor csak felejteni fogsz. Ha az euro-s könnyebben ment, azzal próbálkozz inkább és arra a részre gyakorolj legtöbbet, ami a legrosszabb lett.
2013. szept. 23. 20:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor gyakorolj még az EURO-s vizsgára felkészítő könyvből.
2013. szept. 23. 21:30
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat :)

Az Eurora amúgy nem készültem akkor nagyon sokat,mert suli mellett mentem el.Meg,nem is tudom.

És,akkor az se tűnt túl könnyűnek,de visszanézve könnyebbnek tűnik.Lehet hogy most "érett meg" a tudásom erre a vizsgatípusra?Nem tudom van-e ilyen.

A könyvből még tudnék tanulni,mert 2-3 könyvet vettem Euroshoz.

Remélem lenne időm suli mellett.Igazából agyontanulni se annyira szeretném magam,de azért nem is 0 készüléssel szeretnék elmenni.

Még az is eszembe jutott-lehet hülyeségnek tűnik- hogy "biztosabb ami biztosabb" alapon 2 nyelvvizsgára mennék el.

A másikat Társalkodónak gondoltam,mert már középfokon voltam ott is,és az írásbeli másodjára ugyan,de sikerült (az origós írásbelim elsőre).

Tudom,hogy ez többe kerülne,ha 2re mennék,de azt most nem veszem figyelembe.

Nagyon jó lenne ha már sikerülne.Egyedül készülök igazából,mert a tanárom nem kifejezetten ért a nyelvvizsgákhoz,és egy másik tanár,ő meg megint "más tészta".

Szóval,inkább csak a megoldókulcsból tudnám majd ellenőrizni.

2013. szept. 23. 21:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Még annyit hadd tegyek ehhez hozzá,hogy én mindkét esetben kétnyelvűn voltam.

Szóval,lehet az Euronál most egynyelvűre mennék.Erről esetleg valakinek vélemény?

Bár lehet csak a "közvetítés" rész maradna ki,az meg lehet annyira nem vészes.De nem tudom.

2013. szept. 23. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!