Tényleg a BME nyelvvizsgák a legnehezebbek?
Középfokú angol BME nyelvvizsgára készülök nyelviskolán keresztül. Minden nagyarcúság nélkül nagyon jól megy, folyamatosan csináljuk a gyakorló feladatsorokat, meg a régebbi nyelvvizsgafeladatokat, és eddig még a legrosszabbul sikerült is 80%-os lett.
Egyik ismerősöm elkezdett ájuldozni, mikor megtudta, hogy készülök egy BME-s nyelvvizsgára, hogy mert az a legdurvább, és hogy milyen köcsögök a vizsgáztatók, meg milyen nehéz a hallás utáni szövegértés is, a szóbeliről nem is beszélve, és hogy majd akkor legyen nagy arcom, ha már a kezemben lesz a papír.
Jelzem, nem nagyképűsködve meséltem neki, csak az "és hogy megy?" kérdésre válaszoltam, hogy elég jól...
Ó, és ez az ismerősöm személyesen még a közelébe sem szagolt soha még az alapfokú nyelvvizsgáknak sem, csak az angol érettségije lett 75%-os, tehát az sem túl jó. Állítása szerint az ismerősei sorra buknak ki a BME-s nyelvvizsgákon, és tőlük tudja.
Nem igazán akarok hinni neki...
Azok, akik nyelvvizsgán sorra buknak, nagyrészt azért buknak, mert nem tudják a megfelelő szinten a nyelvet, csak elmennek próba szerencse alapon, de ha nem jön össze, ezt nem válallják, hanem a rendszert kezdik el szidni. Én legalábbis ezt látom az évfolyamtársaimon a vizsgák tekintetében.
Szóval ne adj a mendemondákra. Csinálj gyakorló feladatokat, hallgass sok élő szöveget és ha komoylan veszed, úgyis érezni fogod, hogy menni fog-e a vizsga. Sok sikert!
"Nem könnyű, nekem megvan a BME-s küzépfok, de az IELTS sokkal nehezebb (abból közép- és felsőfokom van).
"
Meg az origó is. A BME nyelvvizsga egyáltalán nem durva.
Az origót mindenki könnyűnek tartja a környezetemben (olyanok, akiknek meg is van, nem csak a nagyokos ismerősöm).
A régebbi feladatsorokat csinálgatva-összehasonlítgatva szerintem is könnyebb.
Ezek szerint akkor igazából nincs is ilyen "sorrend" és egyénfüggő az egész?
Szerintem a BME az elfogadható nehézségek közé tartozik.
Igaz,még nem tudtam meg az eredményt (C1 írásbeli) ,de ahogy gyakoroltam..szerintem nem olyan rossz.
Eléggé megoldhatónak tűnik.
Origós nyelvvizsgám is van (B2 komplex,C1 szóbeli) ,szerintem a szóbeli könnyű volt.Az írásbelit is meg lehet csinálni tanulással.
Szerintem lehet tényleg egyénfüggő.
(Mondjuk a felsőfokra már talán jobban illik,hogy ott szinte mind nehéz.Ha nem is az,hogy nehéz,de nem semmi szerintem megcsinálni egy felsőfokot..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!